nieuws

Jumbo en Benders bezig met nieuw concept

Formules 10449

Jumbo en Benders bezig met nieuw concept

VEGHEL – Jumbo wil samen met supermarktondernemer Geert Benders een nieuw winkelconcept ontwikkelen in het winkelcentrum van Blerick.

Het gaat volgens Jumbo om een combinatie van een supermarkt en een gemakswinkel. In een, volgens beide partijen, ruim opgezette winkel komt ‘een gevarieerd assortiment van gezonde en betaalbare producten’, aangevuld met versproducten en versbereide maaltijden die ter plekke geconsumeerd kunnen worden of meegenomen kunnen worden naar huis.

Plus-winkels medio 2019 om naar Jumbo

Ondernemer Geert Benders, die de overstap maakt van Plus naar Jumbo, wordt uiteindelijk verantwoordelijk voor de exploitatie van de nieuwe winkel. De twee Plus-winkels van Geert Benders in Venlo en Blerick zullen medio 2019 worden omgebouwd naar Jumbo. Beide partijen introduceerden al eerder afzonderlijk van elkaar winkelformules waarin elementen van een reguliere supermarkt, versmarkt en horeca worden gecombineerd. ‘Beej Benders en Jumbo willen nu, door hun kennis en ervaring te bundelen, met een nieuwe winkel nog beter inspelen op veranderende klantbehoeften’, meldt Jumbo in een persbericht.

Lat graag een stukje hoger

‘Ik heb in de afgelopen 30 jaar met veel plezier bij Plus gewerkt en veel ruimte gekregen om mijn ideeën te realiseren. Tegelijkertijd leg ik voor mezelf de lat graag steeds een stukje hoger. Zo was ik al een tijd bezig met het integreren van horeca-elementen in Beej Benders’, zegt Benders in een reactie op de overstap. ‘Jumbo heeft met zulke concepten al veel stappen gezet door de introductie van nieuwe, eigentijdse winkelformules, zoals Jumbo Foodmarkt en Jumbo City en de overname van La Place. Ook hier staan versbereide maaltijden centraal. Met de kennis en kunde van Jumbo kan ik het versconcept verder optimaliseren om nog beter te voorzien in de klantbehoeften. Ik vind het grote assortiment, de prettige sfeer en beleving in deze winkels goed passen bij de veranderende behoeften van onze klanten. Andersom kan Jumbo leren van de door bij beej Benders opgedane kennis en ervaring. Ik kijk er dan ook naar uit samen te gaan werken met Jumbo’, vertelt Benders.

Medewerkers Plus mee naar Jumbo

De afdelingen en het lokale assortiment waar de Benders-winkels onderscheidend in zijn blijven ook onder de Jumbo-vlag behouden. Denk hierbij aan de slagerij, bloemenafdeling en gebak. Alle medewerkers van de Benders-winkels in Blerick en Venlo zijn geïnformeerd over de overgang van Plus naar Jumbo. Zij behouden dezelfde arbeidsvoorwaarden.

Reageer op dit artikel