nieuws

Jumbo: assortiment België naar Nederland

Formules 4905

Jumbo: assortiment België naar Nederland
Foto: Bert Jansen

VEGHEL – Jumbo heeft een uitwisseling van Belgisch en Nederlands assortiment voor ogen. De kruisbestuiving moet vorm krijgen als Jumbo zijn Belgische organisatie stevig heeft staan.

Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd. Volgens Van Eerd kunnen zowel Nederlandse als Belgische Jumbo-vestigingen op die manier profijt hebben van de expansie naar België. Jumbo is momenteel druk bezig met het toevoegen van specifiek assortiment voor de Belgische markt. ‘Want we moeten vooral niet denken dat we België even komen veroveren met Nederlands assortiment. De vraag die centraal staat is of wij in staat zijn een concept neer te zetten dat wordt omarmd door de Belg. Een concept dat díe klant wil, niet wat we zelf mooi vinden.’

Geen zorgen over meer AH’s in België

Van Eerd zegt het nieuws dat Albert Heijn de komende jaren vol gas geeft in België schouderophalend te hebben gelezen. ‘We staan daar als Jumbo misschien a-typisch in. Maar het gaat ons erom wat de Belgische klant van Jumbo gaat vinden. Die klant kiest uiteindelijk de beste winkel. Laat andere bedrijven lekker hún bedrijf zijn, wij hebben bij Jumbo onze eigen filosofie.’

Gratis Belgische openingscampagne voor Jumbo

De topman zegt verrast te zijn over de aanhoudendheid van de aandacht voor Jumbo’s stap naar België. ‘Dat had ik niet zo zien aankomen. Maar ik vind het heel positief. Onze openingscampagne wordt publiekelijk voor ons gevoerd.’

Reageer op dit artikel