nieuws

Jumbo: ‘Tientallen Belgische locaties vastgelegd’

Formules 6098

Jumbo: ‘Tientallen Belgische locaties vastgelegd’
Archieffoto Jumbo. Foto: Diederik van der Laan

VEGHEL – Jumbo opent in het vierde kwartaal van dit jaar zijn eerste Belgische winkels. Het bedrijf laat weten inmiddels enkele tientallen locaties in België gecontracteerd te hebben.

Dat maakt Jumbo bekend in een persbericht naar aanleiding van de publicatie van de jaarcijfers.

Onbekend welke Belgische locaties

Jumbo startte in de loop van 2018 met het verkennen van de Belgische markt. Dit jaar gaat de Veghelse formule verder met het voorbereiden van de introductie bij de zuiderburen. Om dit succesvol te laten verlopen, heeft Jumbo een aparte organisatie opgezet onder de naam Jumbo België. Dat moet in het vierde kwartaal leiden tot de opening van de eerste vestigingen in België. Om welke locaties het gaat, maakt Jumbo op dit moment nog niet bekend.

Emté-ombouw medio 2019 afgerond

Op het moment dat de eerste Belgische Jumbo’s openen, heeft het bedrijf de ombouw van Emté afgerond. Jumbo laat weten dat medio dit jaar de laatste Emté-winkels de overstap maken. In 2018 werden al 23 van de 79 door Jumbo overgenomen vestigingen omgebouwd. Zowel bij nieuwe als bestaande winkels wil Jumbo zich meer onderscheiden met een ‘aanbod van lekker en gezond eten’. Om het winkelbestand beter te laten aansluiting bij deze beleving, worden winkels stapsgewijs verder gemoderniseerd. Zo zijn afgelopen jaar op verschillende locaties verkooppunten voor versbereide maaltijden en nieuwe meubels met bijzonder brood van La Place verschenen.

‘Altijd met wensen van klant meegegroeid’

‘Jumbo heeft altijd de focus op de klant gehad en is zo met de wensen en behoeften van de klant meegegroeid’, zegt ceo Frits van Eerd. ‘Als eerste supermarktketen zijn wij enkele jaren terug in de Jumbo Foodmarkt de heerlijkste verse gerechten gaan bereiden. Met La Place hebben we nog meer culinaire expertise in huis gehaald. De kruisbestuiving tussen Jumbo en La Place is een succes en daarom gaan we dit ook steeds meer benutten in onze reguliere winkels en in Jumbo City. We zetten zo een beweging in van foodretail naar foodbeleving. Alles draait daarbij om gemak, inspiratie en innovatie.’ Om die reden openen Jumbo en La Place in 2019 gezamenlijk het Jumbo Food College, een kennis- en opleidingscentrum van en voor collega’s van Jumbo en La Place gericht op innovatie en inspiratie op het gebied van lekker en gezond eten.

Foodcoach uitgerold naar breder publiek

Jumbo zal in 2019 zijn speciaal ontwikkelde digitale Foodcoach beschikbaar maken voor een breder publiek. Deze app wordt momenteel al gebruikt door de A-selectiespelers van PSV en de wielrenners van Team Jumbo-Visma. De Jumbo Foodcoach geeft onder meer advies op maat over gebalanceerde voeding en biedt een praktische koppeling met Jumbo.com voor het automatisch bestellen en laten thuisbezorgen van de benodigde ingrediënten.

Reageer op dit artikel