nieuws

Jan Linders: omzetgroei van 5,4 procent

Formules 2932

Jan Linders: omzetgroei van 5,4 procent
Opening van de vernieuwde winkel in Gennep, februari 2018.

NIEUW BERGEN – Jan Linders Supermarkten heeft in 2018 met een omzet van bijna 431 miljoen euro een omzetgroei van 5.4% ten opzichte van 2017 behaald.

Dat meldt de keten in een persverklaring. Linders zegt dat de groei opnieuw hoger is dan de groei van de totale markt in 2018, die volgens de cijfers van Nielsen 3,4% bedroeg. ‘Sinds 2010 is Jan Linders jaar na jaar harder gegroeid dan de markt’, aldus de formule. Over 2018 komt het landelijke marktaandeel van Jan Linders volgens Nielsen uit op 1.11%. In 2017 bedroeg het marktaandeel nog 1.09.

Helft Linders-winkels omgebouwd

Op dit moment zijn 30 Jan Linders supermarkten –de helft van het huidige winkelbestand- verbouwd volgens de uitgangspunten van de nieuwe formule, die eind 2015 werd gelanceerd. Jan Linders: ‘Een grote focus op vers en de juiste balans tussen kwaliteit, service én voordeel spelen in de nieuwe formule een hoofdrol. Deze mix is erg succesvol, zo blijkt ook uit de groei van de versgroepen, waarmee Jan Linders twee keer harder groeit dan de markt. Dit is met name het geval bij groente & fruit, waarmee een groei van zo’n 9% werd gerealiseerd.’
Ook in 2019 gaat een tiental supermarkten verspreid in het marktgebied geheel vernieuwd worden. Daarnaast zullen de komende maanden drie nieuwe supermarkten aan het winkelbestand worden toegevoegd: Eindhoven (Ardèchelaan), Reusel en Veghel (De Boekt). In Nederweert zal Jan Linders na de overname van de huidige EMTÉ-supermarkt een nieuwe locatie betrekken.

Linders weet meer klanten te trekken

Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten over de jaarcijfers: ‘We kunnen terugkijken op een succesvol jaar. Onze klanten hebben ook dit jaar weer hun waardering voor ons uitgesproken. Daarnaast hebben we opnieuw meer consumenten aan ons weten te binden en hebben we de groei van de afgelopen jaren kunnen voortzetten. Een teken dat de ingezette koers met een vernieuwde formule zijn vruchten afwerpt.’

 

Reageer op dit artikel