nieuws

Geplaagde AH Berghem past weer tijden aan

Formules 4279

Geplaagde AH Berghem past weer tijden aan

BERGHEM – De Albert Heijn van Gerrit van Noort in Berghem heeft wederom de openingstijden aangepast.

Op de Facebookpagina van de supermarkt staat vermeld dat de winkel nu van maandag tot en met zaterdag is geopend van 09.00 uur tot en met 17.00 uur. Op zondag is de winkel gesloten. Het winkelteam paste de openingstijden al eens eerder aan. Sinds november vorig jaar kon de klant tussen 08.00 uur en 18.00 uur in de winkel terecht (maandag tot en met zaterdag, zondag gesloten).

Huurcontract loopt af

In oktober werd bekend dat Albert Heijn en Gerrit van Noort wederom in conflict met elkaar waren geraakt. Daarom worden geen nieuwe producten meer geleverd aan de winkel. De winkel is sindsdien wel continu open gebleven. Eind januari loopt het huurcontract van Van Noort af. De eigenaar van het pand heeft al overeenstemming bereikt met een andere Albert Heijn-franchiser over de winkel in Berghem.

Schadevergoeding en schikking

In november stonden Van Noort en Albert Heijn tegenover elkaar voor de rechter in Haarlem. Daarbij eiste de franchiser een schadevergoeding van Albert Heijn, terwijl AH eist dat Van Noort betalingsverplichtingen nakomt. De ondernemer ging niet akkoord met een schikkingsvoorstel. Onbekend is wanneer er een uitspraak volgt in de zaak. September 2017 spande Van Noort ook een kort geding aan en schikten de partijen. Daarna werden de vestigingen van Van Noort in Berghem en Leiden weer bevoorraad. Zijn AH in Leiden werd als onderdeel van de schikking uiteindelijk overgedragen aan de formule.

Reageer op dit artikel