nieuws

FNV wil met Picnic rond tafel

Formules 1132

FNV wil met Picnic rond tafel
Picnis wagentjes bij dc in Amersfoort

AMERSFOORT – FNV heeft Picnic per brief uitgenodigd om het gesprek met de bond aan te gaan over de salarissen van de medewerkers.

Voornaamste discussiepunt is of Picnic zich wel of niet moet houden aan de supermarktcao. De FNV beweert van wel. ‘Picnic weet dat het een supermarkt is, draagt dit uit maar weigert om netjes het loon te betalen waar de medewerkers recht op hebben. De rekening van het “gratis” bezorgen legt Picnic zodoende neer bij de werknemers. Het zorgt bovendien voor oneerlijke concurrentie’, zegt Marianne Jekkers van FNV in een persbericht.

Korte protestactie

December vorig jaar beweerde FNV in dagblad Trouw dat het bij de websuper schort aan de veiligheid, werkdruk en beloning van werknemers. Kort daarop hebben medewerkers van de distributiecentra van Picnic in Utrecht en Nijkerk een korte protestactie gehouden. Ook werd een petitie aangeboden aan leidinggevenden.

Praten over salaris

‘Tijdens de acties op 17 december vorig jaar in Utrecht en Nijkerk hebben we de directie gevraagd om met de FNV te gaan praten over ons salaris. Dat lijkt me een heel redelijk verzoek, ik snap niet waarom Picnic niet naar ons luistert’, stelt een Picnic-medewerker in hetzelfde persbericht. De vakbond vraagt mensen ook een petitie (‘Picnic is een supermarkt’) te tekenen en heeft een video gelanceerd over de situatie.

Reageer op dit artikel