nieuws

Emté’s Vader eerste in ombouw Jumbo

Formules 9572

Emté’s Vader eerste in ombouw Jumbo

KOUDEKERKE – De ombouw van de Emté-winkels van ondernemers naar Jumbo begint in Zeeland.

De supermarkten van Kees Vader in Koudekerke en Vlissingen, beiden gerund door zijn zoons, zijn als eerste aan de beurt. ‘We gaan beginnen. Zaterdag 19 januari gaat de Emté in Koudekerke op slot en wordt heropend als Jumbo op 6 februari. De Emté in Vlissingen sluit op 9 februari de deuren en is vanaf 27 februari een Jumbo’, zegt Vader, voorzitter van de Emté-ondernemersvereniging, tegen Distrifood.

Oostkapelle en Zoutelande

Voor beide Emte’s geldt een ombouwperiode van 2,5 week. Volgens Vader wordt er gelijktijdig ook gewerkt aan de ombouw van de Emté-winkels in Oostkapelle en Zoutelande. Die worden ook Jumbo. Hoe het met de ombouw van de ondernemerswinkels naar Coop zit, is Vader niet bekend. Na Zeeland zijn volgens de voorzitter de supermarkten in Noord-Brabant aan de beurt voor een ombouw naar Jumbo.

Uitgangspunten nieuwste formule

De winkels van Vader worden qua oppervlakte niet veel groter. ‘In Koudekerke wordt er intern wat geschoven en komt er 80 vierkante meter bij. De supermarkt krijgt de nieuwste Jumbo-formule en ook de vloer en het plafond zijn straks helemaal nieuw. In Vlissingen gebeurt hetzelfde, alleen die winkel wordt niet uitgebreid.’

Einde ondernemersvereniging

Met de start van de ombouwperiode is ook het einde van de Emté-ondernemersvereniging in zicht. Afgelopen week zijn de ondernemers rondgeleid in het hoofdkantoor van Jumbo en is de ondernemersclub, op initiatief van Emté-directeur Jaap Tukker, bijeengekomen voor een diner.

Reageer op dit artikel