nieuws

Prijsverlagingen Plus tot ruim 30 procent

Formules 4172

Prijsverlagingen Plus tot ruim 30 procent
Foto: Sander Koning

UTRECHT – De prijsverlagingen bij Plus op hardlopers in agf lopen op tot ruim 30 procent. Opvallend is ook dat Plus niet op het niveau van de laagste prijs in de markt gaat zitten maar eronder duikt.

Dat blijkt uit een eerste analyse door Superscanner op verzoek van Distrifood. Groot zijn de prijsdalingen in bijvoorbeeld bloemkool (-34,6 procent), komkommer (-32,4 procent) en paprikamix (-24,5 procent).

Plus duikt onder concurrentie

Plus duikt ook onder de prijzen van directe concurrenten zo blijkt uit de analyse door Superscanner. Broccoli staat bijvoorbeeld op 0,79 per 500 gram. De concurrentie staat donderdagochtend op €1,19 (Jumbo) en €1,25 (AH).  Andere opvallende prijzen zijn de komkommer voor €0,69, de concurrentie zit op  €0,95 tot €1,02. Ook met de rode paprika is Plus de enige formule die onder de euro duikt. Kanttekening bij deze analyse luidt dat Superscanner de omzet meet van agf door online aanbieders. Dat maakt dat Lidl in de prijsvergelijking ontbreekt. Plus lanceert de actie voornamelijk om terrein terug te winnen op de discounter.

In totaal 49 laagblijvers

Op de site van Plus staat een overzicht van alle laagblijvers. Het varieert van bloemkool tot citroenen en van mandarijnen tot kiwi en champignons. Goedkoopst in absoute zin is de zuurkool 500 gram voor €0,49. In totaal omslaat de range 49 producten.

Plus wil prijssignaal Goed Eten afgeven

In een reactie laat Plus weten dat de prijzen ‘substantieel’ lager zijn. Plus: ‘De gemiddelde afprijzing is ruim 20 procent. ‘Over de reden om tot de prijsverlagingen over te gaan zegt de formule: ‘als Plus staan we voor Goed Eten. Groente en fruit is daar een heel belangrijk onderdeel van. Daarom hebben we deze productgroep gekozen om een prijssignaal in te geven.’ Plus geeft ook nog een aantal voorbeelden van de prijsverlagingen:

Hiiper: Plus duikt onder prijs concurrentie

Op Linkedin komt ook Hiiper met een vergelijking. ‘De gemiddelde prijsverlaging is 13,1%’, constateert deze prijsvergelijker:

Hiiper signaleert  onder de meest forse dalers handsinaasappelen (1 kilo; van 2,46 naar 1,53; -38%  en bloemkool (van 2,89 naar 1,89; -35%). ‘In iets meer dan 70% van de prijsverlagingen die we registreerden duikt Plus onder de huidige prijs van de concurrentie.’

Reageer op dit artikel