nieuws

Coop opent in Kootwijkerbroek 300e winkel

Formules 2566

Coop opent in Kootwijkerbroek 300e winkel

KOOTWIJKERBROEK – In Kootwijkerbroek opent een voormalige Emté-winkel op 4 februari de deuren als Coop. De keten bereikt ermee een mijlpaal: 300 Coop-supermarkten in Nederland.

De 300e Coop-winkel is de eerste ondernemerswinkel die van Emté omgebouwd is tot Coop. Voor ondernemer Arjan van ’t Goor is het dubbel feest, meldt Coop. Hij neemt op 4 februari het stokje over van zijn ouders en is blij dat zijn supermarkt in Kootwijkerbroek verder gaat als Coop: ‘We zijn er klaar voor om onze klanten te verrassen met een topwinkel. In de vernieuwde winkel vinden zij alles wat je mag verwachten van een moderne supermarkt: van een compleet assortiment met lokale producten en opvallende versafdelingen tot praktische zelfscankassa’s.’

Halverwege 2019 316 Coop-winkels

De ombouw van Emté-winkels naar Coop wordt in de eerste helft van 2019 afgerond. De teller van het aantal supermarkten van de formule in Nederland zal daarmee halverwege het jaar op 316 staan. Maarten Ebben, directeur winkeloperatie: ‘Coop is op stoom. We groeien op alle fronten: in consumentenomzet, online én in aantal winkels. Dankzij de overname van 51 Emté-supermarkten afgelopen jaar is de groei van het aantal locaties in een stroomversnelling geraakt. We werken in hoog tempo aan de ombouw en openen daarnaast ook compleet nieuwe winkels. Met als resultaat dat we nu door de grens van 300 supermarkten breken!’ Coop gaat de mijlpaal van 300 supermarkten vieren met ‘superscherpe feestaanbiedingen’ door het hele land.

Gouda krijgt derde Coop

Aankomende zomer opent in Gouda een nieuwe Coop-supermarkt, schrijft lokale nieuwssite Goudafm.nl. Het gaat om de derde Coop in de stad. Andere zitten aan de Vuurdoornlaan en de Driewegplein. De nieuwe supermarkt wordt gevestigd in de Nieuwe Markt Passage op de plek waar eerst een herenmodezaak en Halfords te vinden waren en waar nu een kapsalon zit. In juni verwacht de makelaar de nieuwe Coop te openen.

Provincierapport

Reageer op dit artikel