nieuws

Geert Benders definitief over naar Jumbo

Formules 12961

Geert Benders definitief over naar Jumbo
De horecaruimte bij Beej Benders

VEGHEL – De Plus-winkels van Geert Benders worden Jumbo en het concept Beej Benders blijft bestaan. Dat bevestigt Jumbo-cfo Ton van Veen aan Distrifood.

Eind vorig jaar meldde Distrifood dat Plus-ondernemer Geert Benders in onderhandeling was met Jumbo. De formule uit Veghel wilde destijds nog niet reageren op de ontwikkelingen, maar zegt nu bij monde van cfo Ton van Veen dat er sprake is van een deal. ‘Ik kan bevestigen dat we een overeenkomst hebben en op 8 januari komen daar nadere mededelingen over naar buiten. De samenwerking betreft zowel de beide supermarkten als het Beej Benders-concept. Beej Benders blijft bestaan en de Plus-winkels worden Jumbo’, zegt de financieel directeur van Jumbo.

Informeren personeel

Van Veen wil op dit moment inhoudelijk niet meer kwijt over de deal met Benders, aangezien de ondernemer zijn eigen personeel nog moet inlichten. Dat gaat op 8 januari gebeuren, zegt ook Benders zelf. ‘Ik reageer nu niet op uitlatingen van anderen. Op 8 januari informeer ik eerst mijn personeel over de feitelijkheden’, aldus de Plus-ondernemer.

Prominente ondernemer

Ook Plus zegt tot 8 januari geen mededelingen te willen doen over de nieuwe stap van Benders. Geert Benders is niet de eerste prominente ondernemer die de overstap maakt naar Jumbo. Eerder switchte Edward Koornneef van Albert Heijn naar de gele formule.

Reageer op dit artikel