nieuws

AH opent eerste keuken voor bezorgmaaltijden

Formules 3264

AH opent eerste keuken voor bezorgmaaltijden

AMSTERDAM – AH heeft onder de naam Allerhande Kookt zijn eerste horecakeuken geopend in Amsterdam. De keten wil warme maaltijden gaan bezorgen vanuit de wijk De Baarsjes. Zij mikt daarbij op een verzorgingsgebied van 2,5 tot 3 kilometer rondom de locatie.

In de eigen keuken kookt een professioneel team onder leiding van een chef-kok maaltijden met de vertrouwde Allerhande-signatuur. Thuisbezorgd.nl en Deliveroo bezorgen de maaltijden binnen 30 minuten warm bij de klant. De maaltijden kosten tussen de €7,50 en €12,50 (zie hieronder). Volgens AH raakt het online bestellen van eten en drinken steeds meer ingeburgerd, gebaseerd op een rapport van FoodService Instituut Nederland. Belangrijke krachten hierachter zijn snelheid en gemak. Marit van Egmond, directeur commercie bij Albert Heijn: ‘We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft. Dat is precies wat we met Allerhande Kookt doen: de gerechten die je normaal zelf zou koken, maken wij nu voor je en staan binnen een half uur lekker warm op tafel.’

Stamppot en lasagne in één bestelling

In een keuken in Amsterdam West worden door het ‘Allerhande Kookt’-team verschillende verse maaltijden bereid. Dat gebeurt volgens het principe van ‘ontkoppeld koken’ waarbij productie en uitgifte in tijd van elkaar gescheiden zijn. De capaciteit van de keuken is tot 500 maaltijden per dag bij aanvang. AH: ‘Van rendang met snijbonen en basmati rijst tot paddenstoelenrisotto en hutspot met knolselderij en chorizo. Stuk voor stuk gerechten uit de uitgebreide receptendatabase van Allerhande en allemaal met minimaal 200 gram groente. Klanten kunnen de hoofdgerechten aanvullen met lekkere salades, drankjes en nagerechten. Een voordeel van Allerhande Kookt is dat al deze gerechten in één bestelling gecombineerd worden. Je hoeft dus niet meer je stamppot en lasagne apart te bestellen en alles wordt tegelijk bezorgd.’

Drankkaart toont Brouwers Bier

Qua drankjes biedt AH een range van producten van Coca-Cola en onder andere Brouwers Bier. Allerhande Kookt werkt voor bestelling én bezorging samen met Thuisbezorgd.nl en Deliveroo, twee bestelplatforms die veel gebruikt worden voor het bestellen van maaltijden.


Reageer op dit artikel