nieuws

Takeaway richt zich op bedrijfskantines

Formules 674

Takeaway richt zich op bedrijfskantines

AMSTERDAM – Takeway opent in het nieuwe jaar de aanval op cateraars in bedrijfskantines.

Dat zegt oprichter Jitse Groen in een interview met De Telegraaf. ‘De bedrijfskantines zijn duur en niet altijd naar tevredenheid van de werknemers. Met onze dienst bespaar je veel. Je hoeft geen kantinemensen meer in dienst te houden’, aldus Groen.

Kantines vervangen

De service die Groen hiervoor gaat inzetten, bestaat al in Israël. Daar heeft Takeaway het bedrijf 10bis overgenomen. ’10bis verzorgt online maaltijden voor bedrijven, die daardoor hun kantines kunnen vervangen. De verwerking van een declaratie van een lunch kost pakweg €15. Bedrijven krijgen via 10bis één rekening en hebben dus geen administratiekosten meer. In Israël krijgen werknemers per dag op een digitale voucher een bedrag voor de lunch die tot 14.00 uur geldig is. Als zij voor 11.00 uur hun lunch bestellen, worden de bezorgde lunchpakketjes naar een gezamenlijke eetzaal gebracht. Die lunch is voor de bedrijven een secundaire arbeidsvoorwaarde die wordt gebruikt om personeel te werven.’

Gebrek aan personeel

Groen gaat ook in op het gebrek aan personeel in de branche. ‘Vroeger wilde niemand voor een studentenbedrijf werken, maar sinds de beursgang kunnen we zelfs mensen van corporates als Unilever krijgen. Die hebben we ook nodig, want je hebt ook iemand nodig die 500 man kan aansturen en met groei om kan gaan. Maar we hebben wel tekort, bijvoorbeeld aan programmeurs in Enschede.’

Reageer op dit artikel