nieuws

Jumbo: Omzetplus 40 procent in kerstweek

Formules 3432

Jumbo: Omzetplus 40 procent in kerstweek

VEGHEL – Jumbo verwacht in de dagen rond Kerst een omzetstijging van 40 procent in vergelijking met een reguliere week.

De supermarktketen uit Veghel voorspelt dat ruim 10 miljoen bezoekers de winkels in die periode zullen bezoeken. Meer dan 600 winkels zijn geopend op maandag 24 december, een recordaantal voor de formule. Op Eerste Kerstdag openen 225 vestigingen de deuren, op Tweede Kerstdag zijn dat er 545. Jumbo garandeert tot en met Tweede Kerstdag volledige bevoorrading, zo onderstreept de supermarktketen in een persbericht. Ook op Nieuwjaarsdag zijn bijna 200 Jumbo-winkels open.

Verdubbeling online bestellingen

Daarnaast verwacht Jumbo komende week, voor het derde jaar op rij, een ruime verdubbeling van het aantal onlinebestellingen. ‘Klanten die nog online hun boodschappen willen bestellen, wordt geadviseerd zo snel mogelijk een bezorgmoment te reserveren’, meldt Jumbo. Net als in de winkels worden ook online extra teams met medewerkers ingezet om alle kerstboodschappen op tijd bij de klanten thuis te bezorgen. Dit jaar bezorgt Jumbo tevens op zondag 23 december of kunnen klanten de kerstboodschappen die dag zelf bij de pick-uppoints afhalen.

Varkenshaas en tapas

Volgens Jumbo waren in 2017 varkenshaas, rundercarpaccio, luxe feeststol en gerookte zalm de meest populaire kerstproducten van de Jumbo-klant. De formule schat in dat ook in 2018 varkenshaas de topper blijft en rond de feestdagen 300.000 keer over de kassaband rolt. Opvallende stijger in 2017 waren de verschillende tapas, met ruim 20 procent groei ten opzichte van 2016. Daarom ook dit jaar veel tapas in het kerstassortiment. Verder verwacht Jumbo dat er 15 procent meer gourmetproducten verkocht gaan worden ten opzichte van 2017. Zo is er een ruime keuze in vegetarische gourmetproducten.

Reageer op dit artikel