nieuws

Jumbo in zee met Geert Benders (Plus)

Formules 24684

Jumbo in zee met Geert Benders (Plus)

DOETINCHEM – Plus-ondernemer Geert Benders is ver in zijn onderhandelingen om over te gaan naar de Jumbo-formule. De overgang moet in 2019 zijn beslag krijgen.

Dat bevestigen betrouwbare bronnen in de markt. Geert Benders heeft op dit moment Plus-winkels in Blerick en Venlo. In Venlo is hij ook eigenaar van het foodconcept Beej Benders. Of zowel de supermarkten als de vestiging van Beej Benders de naam Jumbo krijgen, is op dit moment niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of de winkels verkocht worden aan Jumbo, of dat Benders zelf de overstap maakt naar de formule uit Veghel. Benders zelf zegt in een reactie niet in te willen gaan op verhalen uit de markt.

In gesprek over uitbreiding

Beej Benders werd eind 2016 geopend aan het Monseigneur Nolensplein in hartje Venlo. Eind vorig jaar meldde de ondernemer in Distrifood dat hij met verschillende partijen in gesprek was over  uitbreiding. ‘We zijn met drie partijen in gesprek. Het gaat om locaties in Zuid-Limburg, het midden van de provincie en één in Zuidwest-Nederland (…) Of ik het ga runnen? Sommige investeerders maakt het niet uit wie het doet en een ander zegt weer: jij moet het gaan doen’, zei Benders toen. Bronnen zeggen dat Jumbo met de kennis van LaPlace de knowhow kan leveren om Beej Benders te versterken. Ook in Beej Benders speelt immers horeca een grote rol.

Supermarkt van het Jaar

De Plus-winkel van Benders in Venlo werd in de laatste Supermarkt van het Jaar-verkiezing uitgeroepen tot provinciewinnaar Limburg. Plus Benders is zo’n beetje stamgast in de finale van de verkiezing. De winkel was op dat moment voor de zesde keer doorgedrongen tot de eindronde en werd in 2002 uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. In 2016 stond de Plus in Blerick in de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. In 2015 werd Plus Benders-Blerick  uitgeroepen tot de mooiste supermarkt van Nederland tijdens het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres.

Jumbo en Plus willen niet reageren op de berichten.

Reageer op dit artikel