nieuws

Jumbo-wielrenners gebruiken Foodcoach-app

Formules 2631

Jumbo-wielrenners gebruiken Foodcoach-app

VEGHEL – De wielerploeg van team Jumbo-Visma gaat gebruikmaken van de Jumbo Foodcoach-app.

De voedingsapp ondersteunt de 27 wielrenners bij het maken van hun maaltijdkeuze, afgestemd op het persoonlijke wedstrijd- en trainingsschema. De app is vorige week naar tevredenheid getest tijdens een trainingskamp in Spanje, aldus Jumbo. Wielrenner Timo Roosen: ‘De app houdt heel nauwkeurig rekening met je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Dat vertaalt zich dan in een gepersonaliseerd voedingsadvies voor elke maaltijd en voor elke specifieke situatie. De ene keer heb je duurtrainingen, de andere keer kortere krachtsinspanningen of juist een herstelperiode na de wedstrijd. Elke situatie vraagt om andere voeding. Daar houdt Foodcoach heel goed rekening mee. Het geeft ons de zekerheid dat wat we eten bijdraagt aan het verbeteren van de prestaties.’

Frits van Eerd

Jumbo-topman Frits van Eerd is blij met de topwielrenners als nieuwste gebruikers van Jumbo Foodcoach. ‘Als hoofdsponsor ondersteunen we op deze manier Team Jumbo-Visma niet alleen financieel, maar ook op sportief-technisch vlak. Een gezonde en evenwichtige voeding is immers van groot belang voor de prestaties van topsporters.’

Jumbo Foodcoach ‘in de loop van 2019’ ook voor klanten

In de loop van 2019 zal Jumbo verschillende functionaliteiten van de app ook beschikbaar maken voor klanten. Eerder werd die wens al duidelijk toen voetbalclub PSV een driejarig contract tekende met Jumbo om de voedingsapp te proberen.

Zie hieronder de video van Frits van Eerd over de voedingsapp:

 

Reageer op dit artikel