nieuws

Jan Linders neemt Emté Nederweert over

Formules 2728

Jan Linders neemt Emté Nederweert over
Het Emté-filiaal in Nederweert. Foto: Google Streetview

NIEUW BERGEN – Jan Linders neemt het Emté-filiaal in Nederweert over en voegt de winkel samen met een bestaand Jan Linders-filiaal.

Het Emté-filiaal aan de Burgemeester Hobussstraat wordt begin 2019 overgenomen. Daarover is overeenstemming bereikt met de huidige exploitant van de winkel, laat de formule in een persbericht weten. In de verdeling van winkels tussen Jumbo en Coop was het Emté-filiaal toebedeeld aan Coop.

Twee filialen samenvoegen

Jan Linders gaat het Emté-filiaal flink verbouwen. Na die verbouwing gaat de keten alleen met deze winkel, met een vvo van 1050 vierkante meter, aan de Burgemeester Hobusstraat verder.  Het bestaande Jan Linders-filiaal (965 vierkante meter vvo)aan de Lambertushof wordt gesloten.

Groeistrategie Jan Linders

Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten: ‘De overname van deze supermarkt past geheel in onze groeistrategie. We investeren fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname kunnen we als supermarkt groeien in Nederweert en daar nog meer consumenten laten profiteren van waar we als formule voor staan: het beste vers, veel producten uit eigen streek, klantgerichte medewerkers en sterke aanbiedingen.’

Op termijn compleet nieuwe winkel

De winkel aan de Hobusstraat zal op termijn overigens ook worden gesloten. Jan Linders heeft zich in een eerder stadium verbonden aan de exploitatie van een nieuwe supermarkt die in het kader van het centrumplan Nederweert ontwikkeld zal worden. Dat plan gaat gewoon door. De overname van de Emté-supermarkt brengt hier volgens de supermarktketen geen verandering in.

‘Panden duurzaam invullen’

Volgens Jan Linders blijft de consument een ruime keuze aan supermarkten houden als  het centrumplan is  gerealiseerd. Voorts zegt de supermarktketen toe zich maximaal te zullen inspannen om de twee vrijkomende supermarktpanden ‘kwalitatief en duurzaam’ in te vullen.

 

Reageer op dit artikel