nieuws

Gemeente: Geen tweede Jumbo in Roermond

Formules 1823

Gemeente: Geen tweede Jumbo in Roermond
Foto: Jumbo

ROERMOND – Supermarktketen Jumbo mag van de gemeente Roermond geen tweede vestiging openen in de Limburgse plaats.

Jumbo wilde zich vestigen op een locatie aan de Huis- en Tuinboulevard in Roermond  waar voorheen een Aldi-filiaal was gevestigd. Dat meldt Dagblad De Limburger. De keten wilde boven de supermarkt bovendien een Jumbo Golf Superstore beginnen die is gespecialiseerd in golfartikelen.

Bestemmingsplan

De gemeente Roermond wijst de plannen af omdat het bestemmingsplan geen derde supermarkt toestaat op de Huis- en Tuinboulevard. Er zijn al een Aldi en Lidl gevestigd. Daarnaast ligt het aantal vierkante meters supermarkt al boven het gemiddelde van gelijksoortige plaatsen. Van de gemeente mag daarom alleen een nieuwe supermarkt worden geopend als elders in de gemeente supermarktketens verdwijnen. De gemeente wil bovendien dat nieuwe supers zich in wijk- en buurtwinkelcentra vestigen. En er is de vrees dat een Jumbo op deze locatie nadelige effecten heeft op supers in de hele regio.

‘Geen onderscheidend concept’

Jumbo had toestemming kunnen krijgen als de winkelformule en het concept onderscheidend zouden zijn. Volgens de Branche Adviescommissie (BAC) van de gemeente is een supermarkt met daarboven een golfshop dat niet. De Limburger meldt dat de Veghelse formule naar eigen zeggen nog steeds met de gemeente in gesprek is over een nieuwe winkel, maar doet geen verdere mededelingen.

Reageer op dit artikel