nieuws

Coop vernieuwt website met recepten

Formules 982

Coop vernieuwt website met recepten
Coop website

VELP – Coop heeft zijn eigen website vernieuwd. De keten voegde 5000 nieuwe recepten toe aan de site. Klanten kunnen de ingrediënten met één klik aan hun boodschappenlijst toevoegen.

Daarbij hebben websitebezoekers ook direct de mogelijkheid om te keizen uit alternatieve producten. Volgens Coop is de formule daarmee de eerste supermarkt die deze optie biedt. Bovendien is het mogelijk om de hoeveelheden af te stemmen op het aantal personen dat mee-eet. Hiermee wil Coop voedselverspilling tegengaan.

Website denkt mee met klant

Sjoerd Middeldorp, Product Owner E-commerce van Coop: ‘Op Coop.nl vinden klanten voortaan inspiratie voor elk eetmoment. We maken het mogelijk om snel en eenvoudig te zoeken in ruim 5000 originele én lekkere recepten en daarbij te filteren op bijvoorbeeld menugang, keuken, speciale wensen (bijvoorbeeld vegetarisch) of soort gerechten. Klanten kunnen de ingrediënten voor recepten met één klik in het online winkelmandje plaatsen. Hierbij wordt automatisch een product geselecteerd. Wanneer de klant voorkeur heeft voor een andere variant of een ander merk, kan eenvoudig een alternatief worden gekozen. De koppeling kent zelfs het verschil tussen diverse varianten producten. Zo zal deze bij een recept voor nasi met kipfilet geen plakjes kipfilet voor op brood voorstellen.’

200 ml en geen 250 ml

Ook het aantal personen waarvoor gekookt wordt, is aan te passen, waarna automatisch de juiste hoeveelheid van de ingrediënten wordt berekend. ‘Uniek is dat we hierbij ook rekening houden met voedselverspilling’, aldus Middeldorp. ‘We stellen waar mogelijk die producten voor die het best aansluiten bij de benodigde hoeveelheid, zodat er zo min mogelijk verspilling is. Heb je bijvoorbeeld 190 ml slagroom nodig, dan wordt een verpakking van 200 ml voorgesteld en niet één van 250 ml.’

Zie ook: Coop krijgt app met beeldherkenning

Reageer op dit artikel