nieuws

Attent nu echt weg uit straatbeeld

Formules 3556

Attent nu echt weg uit straatbeeld
Attent Pijfers in de Nijmeegse wijk Brakkestein stopt na 85 jaar. Foto: Google Streetview

WAALWIJK – De formule Attent houdt nog dit jaar definitief op met bestaan. Komend jaar zullen nog zeven Attent-winkels omgebouwd worden naar een van de Spar-formats.

Attent, het kleinere zusje van Spar, heeft met ingang van volgende week geen eigen folder meer. Ook zal de naam de komende tijd stap voor stap van gevels van winkelpanden verdwijnen. In 2019 worden nog vijf Attent-winkels omgebouwd naar Spar 3.0, twee andere Attent-vestigingen op vakantieparken krijgen het Spar Enjoy-format.

Attent-einde al in 2016 aangekondigd

Het einde van Attent werd al in 2016 aangekondigd door Spar. De kleine winkels bevinden zich met name in kleine dorpen en op vakantieparken en campings. Een deel van de Attent-winkels is de afgelopen jaren al gesloten, onder eigen naam verder gegaan of omgebouwd naar de Spar-formule. Winkeliers die nu nog bij Attent zitten, kunnen bij het moederbedrijf blijven inkopen, maar staan er op het gebied van bijvoorbeeld acties en schappenplannen alleen voor.

Aanvankelijk einde verwacht in 2020

De formule Attent kwam in 2001, net als de (binnenkort) verdwenen formules Emté, Golff en Meermarkt in handen van Sligro. Dat bedrijf nam destijds moederbedrijf Prisma Food Retail over. De afbouw van de formule is een stuk sneller gegaan dan aanvankelijk de bedoeling was. In 2016 zei toenmalig Spar-directeur Sjaak Kranendonk dat het bedrijf tot 2020 de tijd nam voor de operatie. Vorig jaar werd dat moment overigens al bijgesteld naar begin 2019.

Reageer op dit artikel