nieuws

AH heeft primeur met snellaadstation auto’s

Formules 955

AH heeft primeur met snellaadstation auto’s
Marcel van Hoorn

TILBURG – Bij de Albert Heijn XL in Tilburg zijn gisteren twee snelladers voor elektrische auto’s in gebruikgenomen. Dit gebeurde door het bedrijf Fastned en het betreft een primeur voor een Nederlandse supermarkt.

De test was al in april van dit jaar aangekondigd. Toen werd nog gesproken over een start half oktober, maar dat is dus uiteindelijk begin december geworden. De ambitie toen was om de snelladers te testen bij drie vestigingen van AH XL. Behalve Tilburg ook nog Eindhoven en Nijmegen. Het snellaadstation in Tilburg heeft twee 50kW snelladers, waarmee tot 20 keer sneller dan thuis kan worden geladen, schrijft Brabants Dagblad.

Laden tijdens het boodschappen doen

Fastned is de leidende aanbieder van snellaadstations in Nederland. Het bedrijf heeft de ambitie om tot een landelijk dekkend netwerk van zo’n tweehonderd laadstations te komen. Het doel van de pilot bij AH XL is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, gemiddeld zo’n 30 minuten. Fastned installeert DC snelladers waarmee elektrische rijders in ongeveer een half uur 150 km aan range kunnen laden.

Geschikt voor volledig elektrische auto’s

De laders van Fastned zijn vooral geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken.

Reageer op dit artikel