nieuws

Spar University lanceert Zero Waste Bag

Formules 1841

Spar University lanceert Zero Waste Bag

BUNNIK – Spar University komt met de Zero Waste Bag, een initiatief tegen voedselverspilling.

‘Elke dag verzamelen wij onze verspilling in onze winkels. Voor een vast bedrag van €3 koop je een tas met een minimale waarde van €10. Onze teams zullen deze Zero Waste Bag vullen met al dat lekkers wat er op dat moment over is. De inhoud kan dus van dag tot dag verschillen en het kan een combinatie zijn van kant-en-klaar maaltijden, droge kruidenierswaren en/of verse producten. Zo houden wij het spannend’, zegt Erwin Binneveld van Spar University over de tas.

Clicks en bricks

Volgens Binneveld is de tas een schoolvoorbeeld van het verbinden van clicks en bricks. ‘In de app claim je de Zero Waste Bag, betaalt deze via TIKKIE en je haalt jouw verrassende tas op vanaf 16.00 uur bij de door jou geselecteerde winkel. Zo maken we onze teams blij, de wereld blij en vooral de student blij’, aldus de ondernemer.

Circulair concept

Ook start de formule met een, zoals Binneveld het noemt, circulair concept. ‘De koffiedik uit onze koffiemachines wordt omgezet in mooie producten in onze winkels. Hoe? De koffiedik wordt opgehaald uit onze winkels en naar de telers gebracht van GRO Mushroom. De oesterzwam, die op de koffiedik groeit, wordt vervolgens gebruikt om twee prachtige artikelen te produceren: de University snack en Krupi-Chips. Het restproduct wordt dus hergebruikt en voedsel met een hoge voedingswaarde is het resultaat.’ Spar University gaat op den duur nog meer producten verkopen dankzij de koffiedik. Zo staan de blended burger (50 procent oesterzwam) & unblended burger (100% oesterzwam) op de planning.

Zie ook: Skippen kassa bij Spar University van start

Reageer op dit artikel