nieuws

Plus kiest voor duurzame displays

Formules 1194

Plus kiest voor duurzame displays
De herbruikbare display. Foto: Plus

UTRECHT – Plus gaat per januari gebruik maken van duurzame herbruikbare displays waarmee flink op karton wordt bespaard.

Met de displays van Proteus Smart Display wordt tot wel 85 procent karton bespaard, meldt de supermarktketen in een persbericht. Plus is daarmee naar eigen zeggen de eerste retailer wereldwijd die Proteus als de nieuwe standaard omarmt. De display bevat bovendien slimme sensoren om de effectiviteit van de promotie meetbaar te maken.

Herbruikbaar frame

De vernieuwende display bestaat uit een herbruikbaar stevig frame dat opvouwbaar en telescopisch is, waardoor vrijwel elk product in de display past. De merk en communicatie aankleding gebeurt met een zeer dunne kartonnen communicatie sleeve, waardoor iedere promotie uniek qua verschijning is. Deze sleeve is te vervangen, waardoor een promotie van een ander merk of product mogelijk is en de display herbruikbaar.

A-merken

De keten hoopt dat andere retailers en A-merken volgen. ‘Tijdens onze jaargesprekken in november en december gaan we de dialoog aan met alle merkfabrikanten om per januari 2019 de overstap te maken op Proteus’, stelt Rob Claassens, unitmanager kruidenierswaren en verantwoordelijke voor promotionele displays bij Plus. ‘Merken als AB InBev, KraftHeinz, Mars, P&G en Unilever zijn co-creatie partners van Proteus en we verwachten dat alle andere merken direct geloven in de meerwaarde van deze nieuwe standaard.’

Duurzame verandering

De herbruikbare display sluit volgens Claassens naadloos aan op de missie van Plus. ‘Wij willen de initiator zijn van duurzame verandering in de retail sector en dit kan enkel door vanuit intrinsieke motivatie samen te werken met andere retailers en merkfabrikanten. Plus wil andere retailers dan ook inspireren om Proteus ook te implementeren als de nieuwe standaard en zo gezamenlijk impact te maken.’

Wereldwijd wordt meer dan een miljard kilo karton verspild aan eenmalige promotionele displays.

Zie hier een video van de innovatieve display:

Reageer op dit artikel