nieuws

Picnic breidt uit in Rotterdam

Formules 1132

Picnic breidt uit in Rotterdam
Foto: ANP

ROTTERDAM – Picnic breidt zijn bezorggebied in en onder Rotterdam uit. Vanaf eind november kunnen 76.000 huishoudens in het zuiden van de Maasstad gebruik maken van de websuper.

Het gaat om de wijken Oud-Charlois, Carnisse, Zuidplein, Tarwewijk, Pendrecht, Bloemhof, Hillesluis, Lombardijen en Vreewijk in de stadsdelen Feijenoord en Charlois. In stadsdeel Hoogvliet worden de wijken Oudeland, Westpunt en Zalmplaat aangesloten. Hetzelfde geldt voor de dorpen Poortugaal en Rhoon. Picnic rijdt sinds begin dit jaar rond in alle wijken ten noorden van de Maas.

Twintig bezorgers, acht auto’s

‘We hebben veel klanten bóven de Maas en krijgen daarom al sinds de start vragen van huishoudens ónder de Maas wanneer we daar eindelijk van start gaan’, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller in een reactie. ‘We zijn dan ook blij dat het eind november zover is.’ Picnic gaat ten zuiden van de Maas van start met acht elektrische bezorgwagentjes en twintig bezorgers. Halverwege 2019 moeten deze aantallen zijn gegroeid naar 30 bezorgwagentjes en 60 bezorgers.

Bijna zeventig plaatsen

De nieuwe klanten worden beleverd vanuit een hub aan de Willem Barentszstraat in Rotterdam-Albrandswaard, waar ook het distributiecentrum gevestigd is. Volgens de websuper bedient Picnic nu rond de 200.000 klanten in bijna zeventig Nederlandse plaatsen. Drie weken geleden werd de uitbreiding naar Dordrecht bekendgemaakt.

Zie ook: Picnic opent tweede dc in Rotterdam

Reageer op dit artikel