nieuws

Opstandelingen Emté verliezen rechtszaak

Formules 7614

Opstandelingen Emté verliezen rechtszaak
Foto: Shutterstock

DEN BOSCH – Verschillende Emté-ondernemers trekken aan het kortste eind in een rechtszaak rond de in hun ogen gedwongen overstap naar Jumbo of Coop.

De ondernemers stapten eerder dit jaar naar de rechter om verzet aan te tekenen tegen de overgang naar één van de formules. Het gaat om een zaak tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group bv’. De rechtbank Oost-Brabant meldt nu dat de winkeliers de rechtszaak hebben verloren. De uitspraak is gedaan op 27 november.

Serooskerke

Uit de papieren van de rechtbank wordt duidelijk dat het in ieder geval gaat om de Emté van André van der Hoofd in Serooskerke. De Zeeuwse winkel staat op de lijst van supermarkten die wordt omgebouwd naar Coop. Daarnaast zijn er nog twee partijen die hebben verloren, het betreft ondernemers van Emté-winkels in Montfort en Oudewater.

Ombouwen naar Coop

De drie winkels staan allen op de lijst Emté-supermarkten die worden omgebouwd naar de Coop-formule. Over een mogelijk hoger beroep is op dit moment niets bekend. De Emté in Serooskerke is gevraagd om een reactie, maar kan op dit moment nog geen antwoord geven. De redactie heeft de Emté in Montfort ook benaderd, echter de eigenaar is niet bereikbaar.

Oudewater: voor de vorm

De uitspraak is volgens Emté-ondernemer Marcel Heijmans niet meer relevant voor de winkel in Oudewater. Hij bevestigt tegen Distrifood dat zijn Emté volgend jaar wordt omgebouwd naar Coop. ‘Ik ben er sinds een paar weken helemaal uit met Coop. De zaak is van de baan en ik ben een gelukkig mens’, aldus Heijmans in een reactie.

Zie ookEmté-ondernemers stappen naar de rechter

Reageer op dit artikel