nieuws

Meer omzet en winst Ahold Delhaize

Formules 5267

ZAANDAM  – Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft de voorbije maanden een stevige omzetgroei weten te behalen, mede geholpen door stevige groei van de onlineverkopen.

Meer omzet en winst Ahold Delhaize

Op basis van gelijke wisselkoersen steeg de omzet van Ahold Delhaize met 3,6 procent tot €15,8 miljard. De winkels van de Ahold-formules in Nederland, inclusief bol.com, zorgden voor 5,9 procent meer opbrengsten. Exclusief bol.com is dat 4,2 procent. In de Verenigde Staten wist Ahold Delhaize per winkel in doorsnee 3 procent meer omzet te halen. CEO Frans Muller: ‘We zijn tevreden met deze resultaten. Ze laten de kracht van onze lokale merken zien die wordt onderstreept door hun marktleiderschap.’

Meer winst

De hogere opbrengsten zorgden er ook voor dat de winst hard opliep. Onder de streep resteerde een winst van €459 miljoen euro. Dat was ruim een kwart meer dan een jaar eerder, mede geholpen door lagere belastingen.

Stevige groei online

De online consumentenomzet omzet steeg met 27,6 procent bij vergelijkbare wisselkoersen. In de Benelux waren Bol.com en ah.nl goed voor 33,2 procent meer omzet. Bij het Amerikaanse Peapod was sprake van bijna 12 procent online groei. Het bedrijf rekent erop tegen 2020, zoals eerder gemeld, minstens €5 miljard online omzet te behalen.

België

In België groeide de omzet en marge die Delhaize maakt. Dat is volgens het concern te danken aan de nieuwe strategie en de verbeterplannen. In Centraal- en Zuidoost Europa deed vooral de Tsjechische markt het goed. Griekenland blijft met lagere vergelijkbare verkopen en zorgenkindje, maar het bedrijf verwacht in de loop van het vierde kwartaal dat daar verbetering optreedt.

Synergievoordelen

Het fusiebedrijf rekent er nog altijd op eind dit jaar €420 miljoen aan synergievoordelen te behalen als gevolg van het samengaan van de bedrijven Ahold en Delhaize. Dat bedrag moet volgend jaar verder oplopen tot €750 miljoen structurele voordelen. Daarvan belooft het supermarktbedrijf €250 miljoen euro te herinvesteren. Het supermarktbedrijf maakte verder bekend zijn geplande investeringen dit jaar met €100 miljoen te verlagen tot €1,8 miljard. De vrije kasstroom zal circa €100 miljoen euro hoger uitkomen op minstens €2 miljard.

Reageer op dit artikel