nieuws

Lidl vergroot Europees dc in Venlo flink

Formules 2129

Lidl vergroot Europees dc in Venlo flink

VENLO – Lidl vergroot zijn distributiecentrum in Venlo, bestemd voor de Europese markt. De huidige 70.000 vierkante meter wordt met 40.000 meter vergroot.

Dat meldt het Financieele Dagblad.

Vanwege Europese groei Lidl

Volgens de krant is de uitbreiding van het Lidl-dc nodig vanwege de groei van Europese consumentenverkopen. Het distributiecentrum van de discounter is gelegen op het bedrijventerrein Trade Port Noord. De nieuwe vierkante meters worden aan het bestaande gebouw toegevoegd.

Oplevering medio 2019

Hoeveel het nieuwbouwproject kost, is niet bekend. Lidl huurt het onderkomen van ontwikkelaar Next Level Development. De bouw wordt uitgevoerd door Wijnen Bouw Someren, de verwachte oplevering vindt plaats in juli volgend jaar. Vanuit het onderkomen in Venlo worden verschillende Lidl-dc’s in heel Europa bevoorraad. Ook wordt het gebouw ingezet voor de verwerking van non-foodartikelen die Lidl verkoopt via zijn webshop.

Gebouw voldoet aan hoogste duurzaamheidseisen

‘Vanwege de groei binnen Europa zijn wij verheugd om onze logistieke capaciteit duurzaam uit te kunnen breiden in Venlo. Dit gebouw voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidseisen die Lidl graag stelt aan al zijn distributiecentra. Zo maakt dit warehouse geen gebruik meer van fossiele brandstof, is er een warmte-koude-opslag en wordt het pand verlicht met 100 procent led’, aldus Christine Braun, woordvoerder van Lidl.

Zie ook: Lidl opent duurzaamste dc

Reageer op dit artikel