nieuws

Jan Linders neemt drie Jumbo’s over

Formules 11312

Jan Linders neemt drie Jumbo’s over

NIEUW BERGEN – Jan Linders neemt drie Jumbo-supermarkten over en komt daarmee op een winkelbestand van 62.

Het gaat om een Jumbo in Reusel en Veghel en een Emté in Eindhoven. Alle drie worden begin 2019 een Jan Linders-supermarkt. Het personeel, dat kan blijven, is op de hoogte gesteld.

Concentratie Jumbo-winkels

Het afstoten van deze winkels is een gevolg van een eerder besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die aangaf dat de concentratie van Jumbo-winkels in deze marktgebieden te hoog zou kunnen worden. De overnames door Jan Linders zijn door de ACM goedgekeurd.

Leo Linders over overname

Leo Linders, algemeen directeur van Jan Linders, in een persbericht van de keten: ‘De overname van deze drie supermarkten past geheel in onze strategie om te groeien in ons marktgebied. Schaalgrootte is een belangrijke voorwaarde en we investeren dan ook fors in onze organisatie, onze winkels en in onze formule. Met deze overname maken we een flinke groei door, waardoor we nog meer consumenten in het zuiden kunnen laten profiteren van waar we als formule voor staan.’ Het supermarktbedrijf uit Veghel zegt blij te zijn dat het in Jan Linders een ander familiebedrijf heeft gevonden ‘dat het succes van deze drie winkels met energie voort wil zetten’.

Reageer op dit artikel