nieuws

Emté Uden dicht om muizenplaag

Formules 1271

UDEN – Het Emté-filiaal aan De Losplaats in Uden is op last van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) gesloten vanwege muizenoverlast.

Emté Uden dicht om muizenplaag
Emté Uden. Foto: Google Streetview.

De winkel is donderdagmiddag op last van de NVWA gesloten. De NVWA voerde een inspectie uit nadat meldingen van klanten die muizen hadden gezien. Volgen Emté speelt de muizenoverlast sinds werkzaamheden zijn gestart op een tegenover de winkel gelegen terrein, meldt het Brabants Dagblad.

‘Veel muizensporen’

Een woordvoerder van de NVWA zegt in de krant dat daarbij  heel veel sporen van heel veel muizen’ zijn aangetroffen en dat ook producten waren aangevreten.  ‘Muizen die overal lopen en urineren, dat kan natuurlijk niet in een supermarkt’. De winkel werd daarop meteen voor onbepaalde tijd op slot gedaan. De winkel blijft gesloten tot de muizenplaag is opgelost en de winkel is schoongemaakt. In de praktijk betekent dit dat de supermarkt moet worden leeggeruimd om de muizenoverlast te bestrijden.

‘Nooit last van muizen’

Een Emté-woordvoerder zegt in het Brabants Dagblad dat de winkel voorheen nooit last van muizen heeft gehad. De overlast zou zijn begonnen sinds de start van werkzaamheden aan de overkant van de straat. Muizen zouden daardoor naar de winkel zijn getrokken. Hij zegt dat de supermarktketen een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld om de muizen te bestrijden. Hoe lang de winkel dicht blijft, kon hij niet zeggen. Die mag pas weer open na een controle en toestemming van de NVWA.

Briefje op deur

Klanten worden ingelicht middels een briefje op de gesloten deur. Daarop is alleen te lezen dat de winkel wegens omstandigheden is gesloten. ‘Onze excuses voor het ongemak.’ Op Facebook geeft het Emté-filiaal openheid van zaken. ‘Het Team van Emté moet jullie helaas mededelen dat wij vanaf gistermiddag gesloten zijn. Dit is i.v.m. een muizenplaag waar wij last van hebben sinds de werkzaamheden op het Dicoterrein.’ In een tweede bericht meldt Emté op z’n vroegst dinsdag weer open te gaan. Daarin staat ook dat klanten die pakjes van Post.nl op komen halen, elders terecht kunnen. De pakketjes zijn naar een bouwmarkt gebracht en daar af te halen.

Ombouw Jumbo

Het Emté-filiaal in Uden heeft een oppervlakte van zo’n 1400 vierkante meter vvo. De winkel wordt volgend jaar naar Jumbo omgebouwd.

In 2017 zijn negen supermarkten gesloten door de NVWA: Honderden supers beboet door NVWA

Reageer op dit artikel