nieuws

Dirk test cash betalen bij Scan&Go kassa

Formules 2733

Dirk test cash betalen bij Scan&Go kassa
Dirk test scan&go kassa bij een Amsterdams filiaal. Foto: Dirk

VELSEN-NOORD – Dirk van den Broek houdt in Amsterdam een test met Scan&Go kassa’s waar ook met cash geld kan worden afgerekend.

De inwoners van Amsterdam-Noord kunnen sinds vandaag, donderdag 8 november, gebruik maken van de Scan&Go kassa’s bij het filiaal van Dirk aan de IJdoornlaan. Klanten verzamelen de boodschappen zelf en scannen en rekenen die vervolgens af bij de Scan&Go kassa.

Cash betalen

Normaliter, bij de meeste andere formules, kan alleen door te pinnen worden afgerekend. Dirk biedt echter de mogelijkheid om ook contant te betalen doordat er bij twee van vier Scan&Go kassa’s via safepay kan worden betaald. Daarbij voert de klant zelf munt- of papiergeld in een automaat in en wordt automatisch wisselgeld teruggegeven. Er komt verder geen caissière aan te pas.

Aanvulling op zelfscanners

Directeur Marcel Huizing ziet Scan&Go als aanvulling op het zelfscannen met een handscanner: ‘We hebben bij Dirk inmiddels 24 filialen met zelfscan. Hierbij kun je met een scanner door de winkel en pin je de boodschappen bij een betaalpaal. Scan & Go is weer een nieuwe variant die we nu bij een Dirk vestiging gaan testen. Zo hoef je niet met een scanner de winkel door en heb je je handen vrij.’ Het betreft volgens hem een pilot die tot begin volgend jaar zal duren. ‘Bij succes willen we dit verder uitrollen.’

Reageer op dit artikel