nieuws

Derde Albert Heijn voor Erik Banus

Formules 2831

Derde Albert Heijn voor Erik Banus
AH-ondernemer Erik Banus bij zijn tweede vestiging in Winsum (2014)

UITHUIZEN – AH-franchiser Erik Banus neemt eind januari het AH-filiaal in Uithuizen over. Hij heeft al AH-winkels in Appingedam en Winsum.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat om de derde Albert Heijn-winkel voor de oud-SvhJ-winnaar. Banus heeft al een vestiging in Winsum en in Appingedam. De 80 medewerkers van AH Uithuizen kunnen na de overname blijven.

Banus: ‘Toe aan een volgende stap’

Banus neemt de supermarkt per 28 januari over van Fred Weessies, die met pensioen gaat. Banus: ‘Ons bedrijf was toe aan een volgende stap. Mijn bedrijfsleiders in Appingedam en Winsum willen samen met mij van ‘Uithuizen’ iets moois maken.’ Meer plannen voor overnames heeft hij niet.

Verplaatsen of verbouwen

Huidige eigenaar Weessies is vele jaren in gesprek geweest met het AH-hoofdkantoor en de gemeente Eemsmond over een flinke verbouwing van de supermarkt. Zijdelings was Banus bij die plannen betrokken, schrijft het dagblad. ‘Ik heb een aantal schetsontwerpen ingediend voor het filiaal in Uithuizen, maar slaagde er niet in om alle partijen op één lijn te krijgen. Omdat ik niet langer wilde trekken aan een dood paard, heb ik mijn handen er uiteindelijk van af getrokken’, zegt hij. Na de zomer liet het hoofdkantoor volgens Banus weten dat AH hecht aan instandhouding van een vestiging in Uithuizen, wat voor hem reden was om de winkel over te nemen. De AH-ondernemer neemt 5 jaar de tijd om de plannen voor nieuwbouw of verbouw rond te maken. Zijn voorkeur gaat uit naar verplaatsing van de winkel naar een andere plek in het centrum van Uithuizen. Als het zou komen tot verbouw op de huidige locatie, moet de winkel wat hem betreft een eindje opschuiven. Ook moet er dan, meent hij, een rechtstreekse verbinding komen van het parkeerterrein bij de supermarkt naar de winkelstraat.

AH Winsum

Erik Banus opende zijn tweede Albert Heijn begin 2014. Hij kocht toen de C1000 aan de Obergon in het Groningse Winsum van de familie Overeem.

Lees ook: Ex-SvhJ-winnaar Banus heropent AH Winsum

Reageer op dit artikel