nieuws

Albert Heijn test slim deurslot met klant

Formules 4468

Albert Heijn test slim deurslot met klant

ZAANDAM – Albert Heijn is recent gestart met het testen van een slim deurslot bij klanten thuis.

Door dit slot kunnen online bestelde boodschappen bezorgd worden, terwijl de koper niet thuis is. Het slimme deurslot werd in juni van dit jaar door AH Online Labs voor het eerst gepresenteerd op het hoofdkantoor in Zaandam.

Slot en deurbel

In totaal doen 10 klanten mee aan de pilot. De huizen van de deelnemers zijn voorzien van zowel het innovatieve slot als een slimme deurbel. Wanneer de bezorger van Albert Heijn aanbelt, ontvangt de klant op zijn smartphone een bericht via een app. Via een live-verbinding – de slimme deurbel heeft een camera – kan de bewoner contact maken met de medewerker. Nadat de bezorger zich heeft geïdentificeerd kan de bewoner op afstand het slimme deurslot bedienen. Eenmaal binnen plaatst de bezorger de boodschappen in de keuken en zet de gekoelde producten, verpakt in een tas, in de koelkast. Na het vertrek van de bezorger zet het systeem de deur automatisch weer op slot.

Gedeelde voordeur

Albert Heijn heeft ook een oplossing voor klanten met een gedeelde voordeur. Voor die deuren is een apart deurslot gemaakt dat de bezorger zelf kan openen. Dit slot wordt geopend wanneer de medewerker aanbelt op een afgesproken tijdstip. Vervolgens voltrekt zich het eerdergenoemde ritueel.

Zie ook: AH houdt pilot met slim deurslot

Reageer op dit artikel