nieuws

Albert Heijn neemt plek in van Superfair

Formules 1786

Albert Heijn neemt plek in van Superfair

UTRECHT – Albert Heijn opent een winkel aan de Biltstraat in Utrecht. Op die plek zat tot voor kort een vestiging van Superfair.

De biologische formule is een initiatief van voormalig Hoogvliet- en Vomar-directeur Harrie Westra. Geruchten over een Albert Heijn deden al langer de ronde, maar een woordvoerder van de marktleider bevestigt de komst van een winkel nu aan het AD. ‘De Albert Heijn zal zich vestigen in de panden van de Superfair en de Juizz.’

Zes winkelpanden

Met de Juizz doelt de woordvoerder op de ruimte van een fietsenwinkel naast de locatie van de Superfair. Begin november melden winkeliers van omliggende vestigingen tegen Distrifood dat de Superfair sinds enige weken was gesloten. Albert Heijn heeft volgens het AD ook plannen om de supermarkt uit te breiden naar de naastliggende poelier en kledingreparatiewinkel. De supermarkt zal in dat geval bestaan uit zes winkelpanden.

Bezwaarschrift Jumbo

Tegen die plannen zijn bij de gemeente drie bezwaarschriften ingediend, onder meer van de Jumbo. De formule uit Veghel heeft ook een winkel aan de Biltstraat, op een steenworp afstand van de plek waar straks een Albert Heijn wordt geopend. De gemeente moet volgens het AD nog uitspraak doen of de Albert Heijn uit twee of zes winkelpanden mag bestaan.

 

Reageer op dit artikel