nieuws

AH to go bij station Gouda sluit

Formules 2595

GOUDA – De vestiging van AH to go bij het station van Gouda sluit, volgens de AH-medewerkers wegens gebrek aan klandizie.

AH to go bij station Gouda sluit
Eerder dit jaar sloot al een AH to go in Den Bosch nadat pal tegenover de winkel een Jumbo City opende.

De Ah to go is op 13 december voor het laatst open, na 18.00 uur sluit de gemakswinkel definitief zijn deuren. Dat is te lezen op briefjes die zijn opgehangen in de vestiging, meldt het AD in een regio-editie. Volgens de medewerkers van de AH to go kampt de vestiging met een gebrek aan klandizie.

Rustige zijde

De AH to go was sinds maart 2015 gevestigd onder de overkapping van de entree van het station Gouda. De vestiging zit aan de entree aan de relatief rustige Bloemendaalzijde, de andere zijde aan de kant van het centrum, is drukker.

Omzet bleef achter

Dat de omzetten achterbleven, bleek vorig jaar al. Toen sloot de AH in het weekend, tot teleurstelling van treinreizigers. Destijds meldde een AH-woordvoerder aan het AD dat er in het weekend simpelweg te weinig klandizie was. ‘De meeste filialen zijn inderdaad langer geopend, maar op een plek waar niet al te veel mensen komen, kunnen we niet anders.’ Ook doordeweeks ging de winkel vroeger dicht. ‘Na 20.00 uur is het doordeweeks ook te rustig om de deuren open te houden. Als mensen volop kwamen, openen we graag de deuren weer.’

Concurrentie van Spar

Sinds juli 2017 kreeg de Ah to go bovendien concurrentie van de Spar City van Robin Hut. Zijn Spar City, die dezelfde doelgroep bedient, is schuin tegenover het station gevestigd aan de drukkere centrumzijde. Daar zit onder meer ook een busstation.

Reageer op dit artikel