nieuws

AH mikt met kerst op veganist en solist

Formules 4885

AH mikt met kerst op veganist en solist
Allerhande-kerstevent, Amsterdam. Foto: Distrifood

ZAANDAM – AH mikt op vega(n), gemak, alcoholvrije drank en een Instagram-waardige maaltijd, zelfs voor één. De marktleider lanceert daarvoor 250 nieuwe Excellent-artikelen.

Het totale Excellent-assortiment komt op 500 items, zo blijkt uit de nieuwste Allerhande die maandag in de AH-supermarkten ligt. AH gaat dit jaar ook bezorgen op zondag 23 en 30 december. Online heeft de marktleider ‘speciaalzaken’ geopend in bier, wijn, bloemen en taarten, zoals Bierbox.ah.nl en Wijnbox.ah.nl. Op 26 november opent AH.nl/vakslager voor vleesbestellingen.

Uit navraag door Distrifood blijkt dat klanten de maaltijdbox thuis kan laten bezorgen of op kan halen in een AH-winkels. Bestelt een klant de wijn of bier bij de rest van de boodschappen, gaat de levering via ah.nl. Wordt een van de unieke landingspagina’s gebruikt, dan gaat de levering via Dynalogic. Woordvoerder Pauline van den Brandhof: ‘Klanten die bij Albert Heijn hun boodschappen online doen, gaan over het algemeen ook regelmatig naar de winkel. Ze willen dit graag en natuurlijk helpen wij hen daarbij. Of dit nu online verkoop is of verkoop in de winkels. Wij zijn met franchise in gesprek over online verkopen.’

Vegan, vegetarisch en een solofeest

AH noemt veganistisch en vegetarisch eten ‘Kersttrend 1’. Ook ziet de formule in december kansen voor Excellent Verspakketten, shared dining en verse sappen, als kombucha, als alternatief voor alcohol bij het kerstmaal. De traditionele drie-eenheid ‘voor, hoofd en na’ is niet meer vanzelfsprekend. Opvallend in de decemberfoodtrends 2018 is ook het koken voor één: AH publiceert voor het groeiende aantal eenpersoonshuishoudens feestelijke recepten. Met gerechten als paté van gerookte zalm en limoen, ossenhaas met rodewijnsaus en zoeteaardappelstamppot met waterkers en banoffee pie in een glas, kan iedereen een ‘solofeest’ vieren, aldus de formule.

Maaltijdboxen

AH heeft dit jaar verder een Allerhande Dinerbox, Gourmetbox, Ontbijtbox, Vegabox en Kerstbox in het assortiment. In die laatste is wijn inbegrepen, bij de andere pakketten kan een Allerhande Wijnbox worden bijbesteld met wijnen die bij de gerechten passen.

Instagram

Wat er ook op tafel komt, het moet kleurrijk zijn en fotogeniek. Om een Instagram-waardige touch aan het eten mee te geven, geeft AH de lezers van de Allerhande-uitgave tips voor de juiste belichting en adviseert het kleurpoeders te gebruiken. Daarnaast moet de styling van de tafel goed zijn en de juiste kleuren hebben: handmaid’s tale bordeauxrood, aged pine green en crushed cumin yellow. Ofwel een diep rood, groen en geel in een hip jasje.

Distrifood was vrijdag aanwezig bij de presentatie van de Allerhande-decemberuitgave. Hierbij een fotoreportage.

Foto's

Reageer op dit artikel