nieuws

Wouter Kolk per direct CEO Europa en Indonesië

Formules 2566

ZAANDAM – Wouter Kolk wordt vroeger dan eerder is aangekondigd al CEO van Ahold Delhaize Europe en Indonesië.

Wouter Kolk per direct CEO Europa en Indonesië
Amsterdam - Wouter Kolk, directeur Albert Heijn en Delhaize - Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

De benoeming van Kolk, topman van de Albert Heijn-formule, gaat per direct in. Dat is drie maanden vroeger dan eerder werd aangekondigd. Kolk, die Pierre Bouchut opvolgt die bij het bedrijf vertrekt, zou de functie per 1 januari 2019 gaan bekleden.

Groeikansen beter benutten

Frans Muller, na het vertrek van Dick Boer de nieuwe Ahold Delhaize ceo, stelt in een persbericht dat de door de versnelde benoeming van Kolk de groeikansen in Europa beter en sneller benut kunnen worden. ‘Onder het leiderschap van Kolk kunnen we focussen op de steun aan onze lokale merken en onze lokale strategie versterkt uitvoeren.’ Kolk zal een klein lean en mean team gaan samenstellen voor Europa dat bestaat uit Chief Financial Officer, een Chief Human Resources Officer en een Hoofd Strategie.

Budgetten

Kolk werd september 2017  als topman van Ahold Delhaize in Nederland en België benoemd.  Door de huidige versnelde aanstelling kan hij al meekijken naar de plannen en budgetten voor 2019, aldus Ahold Delhaize in een toelichting.

Reageer op dit artikel