nieuws

Spar opent 75e Express

Formules 955

Spar opent 75e Express
Een Spar Express-vestiging bij een Texaco tankstation. Foto Peter Roek

WAALWIJK – Spar opent vrijdag, 5 oktober, de 75e vestiging van Spar express in Broerdijk, een snelweglocatie bij een benzinestation in Noord Holland.

Daarmee loopt de ombouw van Spar express volgens planning, zo laat Spar in een persbericht weten. ‘Ook de komende maanden volgen er nog 55 nieuwe vestigingen door het gehele land.’ Daarmee komt Spar op een totaal van 130 (om)gebouwde winkels in iets meer dan een jaar.

Dagelijks gemak

Het express-format van Spar, dat sinds 2017 in Nederland te vinden is, richt zich op het gemak van het doen van dagelijkse boodschappen. ‘Altijd en overal en vak ook 24 uur per dag.’ Sinds begin dit jaar vind je dit format in de winkels van Texaco en Esso tankstations langs de weg.

Assortiment afhankelijk van locatie

Spar zei bij de lancering van het format dat het assortiment bij Spar express afhankelijk is van de locatie van het tankstation. ‘Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt’, aldus Spar eind 2017.

Ontbijt en lunch

Spar kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. De combinatie van een lekker ontbijtje of lunch met de dagelijkse boodschappen voor de komende paar uur is bij Spar express de basis. Overigens heeft de  EG groep ook een samenwerking met broodjesketen Subway. Op sommige benzinestations zijn beide formats te vinden.

Spar City

De eerste vestiging, een pilot, opende begin 2017 langs een provinciale weg bij Geertruidenberg. De Spar City formule diende als uitgangspunt voor het nieuwe concept.

Reageer op dit artikel