nieuws

Plus wijst ondernemer op online discipline

Formules 3273

Plus wijst ondernemer op online discipline
Foto: Roel Dijkstra

NIJKERK – Plus heeft tijdens zijn formuledag ondernemers die weinig op hebben met online aangespoord juist wel te investeren in e-commerce.

Om dit punt duidelijk te maken wees Tamara Smith-Zonneveld, online en e-commerce manager bij Plus, de ondernemers op hun gebrek aan inzet op online. ‘Er is een kleine groep die niets met online heeft en een wat grotere groep ondernemers die onder hun klanten weinig ruchtbaarheid geeft aan de online mogelijkheden. Plus heeft hen op deze manier aangesproken, omdat ze het zien als minachting van de klant’, zegt één van de aanwezigen op de formuledag, afgelopen dinsdag gehouden in het Hart van Holland te Nijkerk.

Openingstijden ook thema

Ook de openingstijden van de winkels was een thema. ‘Een Plus is gemiddeld minder lang open dan een Albert Heijn of Jumbo. Dat komt door verschillende ondernemers die het zich permitteren om niet om 8.00 uur ’s ochtends de deuren te openen, maar later. Ook daarover werd gesproken.’ Naar verluidt zijn er zeker 12 Plus-winkels die pas om 9.00 uur hun deuren openen. Plus bevestigt in een reactie dat beide thema’s aan bod zijn gekomen gedurende de formuledag.

Hoy present

In Nijkerk liet ook toekomstig topman Duncan Hoy zijn gezicht zien. Hoy, die eind oktober begint in zijn nieuwe rol, werd volgens de aanwezigen in Nijkerk geïnterviewd door Meike de Jong van RTL Nieuws. Plus presenteerde ook een aantal plannen die nog op de rol staan. Zo haakt de formule begin volgend jaar in op een nieuwe serie afleveringen van de Fabeltjeskrant. ‘De Fabeltjeskrant bestaat dan 50 jaar. Plus gaat een actie houden waarbij klanten kunnen sparen voor handpoppen en er is ook een poppenkast.’ Plus zelf kan dit nog niet bevestigen.

Zie ook: Plus: online goed voor 2 procent van omzet

Reageer op dit artikel