nieuws

Picnic rijdt rond in de Jordaan

Formules 958

AMSTERDAM – Picnic begint woensdag 10 oktober met het bezorgen van boodschappen in Amsterdam-West en de Jordaan.

Picnic rijdt rond in de Jordaan

De websuper rijdt al langer rond in de hoofdstad. Zo worden er boodschappen bezorgd in delen van het oosten en zuiden van Amsterdam. Nu komen daar de stadsdelen Westerpark, Oud-West, De Baarsjes, Bos en Lommer en Geuzenveld en de buurten Osdorp-Oost en Overtoomseveld bij.

Bijna 13.000 Amsterdammers

Inmiddels hebben bijna 13.000 Amsterdammers zich ingeschreven via de Picnic-app, zo meldt de websuper. De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van de online supermarkt, die onder meer bezorgt in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Venlo en in diverse Brabantse steden.

450.000 huishoudens

‘Het animo in de hoofdstad is enorm’, zegt medeoprichter van Picnic Michiel Muller. ‘We hebben nu al 13.000 aanmeldingen van nieuwe klanten. Als je bedenkt dat er in Amsterdam 450.000 huishoudens zijn die uiteindelijk van onze service gebruik kunnen maken, zal dat aantal vermoedelijk nog fors stijgen.’

Bezorgautootjes en runners

Picnic start in Amsterdam-West met acht bezorgautootjes en twintig runners. Muller verwacht eind dit jaar een uitbreiding naar dertig wagentjes en zestig bezorgers. Ook in Amsterdam-Oost wordt een groei naar zestig bezorgers verwacht. Dat betekent dat Picnic eind 2018 in totaal 120 Amsterdamse runners in dienst heeft.

Zie ookPicnic: Meer dan 1000 nieuwe producten

Reageer op dit artikel