nieuws

Lidl-baas Oosterwijk in Duurzame 100 Trouw

Formules 1500

Lidl-baas Oosterwijk in Duurzame 100 Trouw

HUIZEN – Lidl-directeur Marcel Oosterwijk staat dit jaar in de Duurzame 100, de ranglijst van groenste denkers en doeners in Nederland.

Het is de tiende keer dat Trouw de ranglijst presenteert, Oosterwijk is terug te vinden op plaats 34. Oosterwijk is daarmee niet de hoogste genoteerde van Lidl Nederland. Op positie negen is Marlijn Simons Somhorst, manager duurzaamheid van Lidl Nederland, terug te vinden.

Prijsvechter op het duurzame pad

De jury prijst de manager duurzaamheid van Lidl, omdat ze veel consumenten bereikt met de duurzame boodschap van de supermarktketen. ‘Wie erin slaagt een uitgesproken prijsvechter op het duurzame pad te krijgen en daarmee een breed publiek bereikt, verdient een hoge klassering’, aldus Trouw.

Aardgasvrij en niet roken

Ook stipt de krant aan dat de duurzame ambities van de manager duurzaamheid niet stoppen bij producten. ‘Alle filialen van de Duitse keten moeten eind dit jaar aardgasvrij zijn. Opvallend afgelopen jaar was ook de stap om geen sigaretten meer te verkopen. Lidl, de eerste supermarkt die dit aandurft, zegt zo mee te willen helpen aan een gezondere maatschappij waarin ‘rookvrij’ de norm is.’ Trouw gaat vervolgens ook nog in op de bouw van een duurzaam distributiecentrum in Oosterhout. Andere groene denkers en doeners die een band hebben met de foodbranche zijn onder meer Ruud Zanders (Kipster, positie 2), Jaap Korteweg (Vegetarische Slager, 3) en Paul Polman (Unilever, 5).

Zie ook: Hoofdrol Lidl-directeur in agf-spotje

Reageer op dit artikel