nieuws

Jumbo opent 600ste winkel

Formules 3108

Jumbo opent 600ste winkel

VUGHT – Jumbo opent volgende week woensdag de 600ste winkel van de formule. Het gaat om de omgebouwde Emté in Vught.

De 600ste winkel komt ruim 35 jaar na de eerste winkel. Die opende op 24 maart 1983  in Den Bosch. Van Eerd kocht destijds voor een miljoen gulden de naam Jumbo en de formule van ondernemer Jan Meurs, zo staat in het boek ‘Mijn naam is Karel van Eerd en ik bewijs dat ik het wél kan’. Meurs maakte latere furore met de Lekker&Laag-formule in Tilburg. Een formule die al een aantal van de zeven zekerheden van Jumbo aanbiedt. Halverwege de jaren tachtig waren er welgeteld drie Jumbo-filialen. In 1995 waren er 35 filialen. De formule uitgangspunten die nu gelden dateren uit 1996. Voor de overname van Super de Boer telt de formule 128 winkels.

Van Eerd noemt opening 600ste Jumbo mijpaal

Jumbo topman Frits van Eerd noemt de opening een mijlpaal. ‘De opening van alweer onze 600ste winkel is iets om trots op te zijn. Ik zie dit als het resultaat van het werk dat we elke dag bij Jumbo met álle collega’s verrichten: steeds weer de klantverwachtingen overtreffen. Zo slagen we erin om van onze klanten échte fans te maken. Door onze groei zijn steeds meer mensen in staat om kennis te maken met onze unieke formule die de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service combineert.’

500ste winkel was omgebouwde C1000

De formule opende zijn 500ste winkel in 2015. Iedere 500ste klant kreeg daarbij in alle vestigingen gratis boodschappen. De winkel stond in Woerden en was de omgebouwde C1000 van Hans van Well, die jarenlang voorman was van de vereniging van franchisers van C1000.

Op de foto: het slaan van de eerste paal van het nieuwe dc in Nieuwegein.

Lees ook: Jumbo huismerk bestaat tien jaar

Klik op de afbeelding hieronder van de database Distrifood Dynamics, schuif de balk en ontdek in een interactieve vorm hoe Jumbo naar de nummer twee positie klom:

 

Reageer op dit artikel