nieuws

Jumbo-filialen vinden weg omhoog

Formules 5620

Jumbo-filialen vinden weg omhoog

VEGHEL – De filialen van Jumbo presteren inmiddels bijna net zo goed als de winkels van ondernemers.

Dat meldde Jumbo afgelopen week tijdens een presentatie in Veghel. Gedurende de bijeenkomst praatte Jumbo de aanwezigen onder meer bij over de omzetcijfers. ‘Vier jaar geleden lag het indexcijfer van de filialen nog 4 procent lager dan dat van de franchisewinkels, maar ondertussen is het verschil nog maar een half procent. Het indexcijfer voor de filialen is nu 103 en 103,5 voor de franchisewinkels’, melden aanwezigen tegen Distrifood.

Honderd vrachtwagenchauffeurs

Ook de logistieke problemen van afgelopen zomer kwamen aan bod. ‘Jumbo heeft erkend dat er problemen zijn geweest en keert een vergoeding uit aan ondernemers die hun vracht te laat hebben ontvangen, maar dan gaat het om kleine bedragen.’ Met name de winkels die worden beleverd door het distributiecentrum in Woerden zouden te kampen hebben gehad met lege schappen. Om nieuwe problemen te voorkomen is Jumbo een wervingscampagne gestart om vrachtwagenchauffeurs aan te trekken. ‘Het is voor het eerst in lange tijd dat Jumbo zelf weer chauffeurs in dienst gaat nemen’, zo melden dezelfde bronnen. Het zou gaan om ongeveer 100 chauffeurs. Ook wordt er extra personeel voor de distributiecentra aangetrokken.

België: Foodmarkt-achtige winkels

Daarnaast praatte Jumbo de ondernemers bij over de naderende introductie in België. ‘Wat duidelijk werd is dat de locaties waarvoor de contracten op tafel liggen een vvo hebben die bestemd is voor Foodmarkt-achtige winkels.’ Van Eerd benadrukte volgens de aanwezigen dat de start van Jumbo in België allesbepalend is voor het buitenlandse avontuur. ‘Mocht het onverhoopt niet goed gaan met de eerste winkels, stopt Jumbo er mee in België. Van Eerd zei dat hij niet wil trekken aan een dood paard.’ Jumbo zegt in een reactie niet in te willen gaan op gesprekken met ondernemers.

Zie ook: Topman Van Eerd wil Jumbo ‘ontgelen’

Reageer op dit artikel