nieuws

Hoogvliet geeft weer aan Plastic Soup-stichting

Formules 908

Hoogvliet geeft weer aan Plastic Soup-stichting
Bron: Hoogvliet

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktketen Hoogvliet heeft weer een cheque overhandigd aan de Plastic Soup Foundation. Met dit extra geldbedrag komt het totale gedoneerde bedrag in een halfjaar tijd uit op €45.000.

Hoogvliet-directeur Siep de Haan gaf de nieuwe cheque, ter waarde van €25.000, woensdag aan Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. Eerder dit jaar was er al €20.000 gedoneerd.

Hoogvliet-klanten doneren statiegeld

Het bedrag komt van donaties van Hoogvliet-klanten. Sinds 1 maart van dit jaar konden ze doneren via de statiegeldautomaten. De Haan is blij verrast over de actie: ‘We zijn er ontzettend trots op dat onze klanten dit goede doel hebben omarmd. Een prachtig resultaat.’ Als blijk van waardering overhandigde de Plastic Soup Foundation een oorkonde aan De Haan. Hoogvliet gaf in een jaar tijd het hoogste statiegeldbedrag van alle supermarkten aan dit goede doel.

Vier fabrikanten werken plastic-maatregel tegen

Vier fabrikanten werken plastic-maatregel tegen

Plastic soep tegengaan

De Plastic Soup Foundation heeft als missie dat er geen plastic afval in het water komt, om de ‘plastic soep’ te bestrijden. De Hoogvliet-directeur zegt het belangrijk te vinden om als supermarkt ook verantwoordelijkheid te nemen op dit gebied. ‘Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soep is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage’, aldus De Haan.

Lees ook: AH weer onder vuur om ‘plastic’ spaaractie

Reageer op dit artikel