nieuws

Google kleurt Ekoplaza- en Emté-sites rood

Formules 1087

Google kleurt Ekoplaza- en Emté-sites rood

DOETINCHEM – Wie vanaf vandaag de website van Ekoplaza of Emté bezoekt via Google Chrome, ziet mogelijk een felrood scherm. De makers van de browser willen ermee aantonen dat de sites niet goed zijn beveiligd.

De websites zijn nog wel te bezoeken, maar het felrode scherm moet bezoekers afschrikken. De beveiliging is achterhaald, aldus Google Chrome.

3000 Nederlandse websites

Ekoplaza en Emté hebben twee van de in totaal 3000 Nederlandse websites die vanaf vandaag moeilijker toegankelijk zijn, aldus Nos.nl. Andere voorbeelden zijn websites van de gemeente Zutphen en Heemskerk en de klantenservice-pagina van NS International. Ook een onbekend aantal buitenlandse websites krijgt de markering.

Momenteel is er bij Emté.nl en Ekoplaza.nl nog geen melding in beeld en de certificaten zijn nog ‘geldig’. Dit zal naar verwachting later vandaag anders zijn.

Certificaten niet ondersteund door Google

Een beveiligde verbinding is te herkennen aan een slotje in de webbrowser. Door de beveiliging kunnen onbevoegden niet meelezen, bijvoorbeeld bij het gebruik van wifi in de trein. De websites van Emté en Ekoplaza hebben een certificaat, maar Google ondersteunt deze niet meer. Het gaat om certificaten van beveiligingsbedrijf Symantec. Google beweert dat Symantec de zaken niet op orde heeft en heeft het vertrouwen in het bedrijf opgezegd. Ook in de Firefox-browser zullen de 3000 websites binnenkort minder goed werken.

Lees ook: Ekoplaza koopt branchegenoot Natuurwinkel

Reageer op dit artikel