nieuws

Emté sluit dc’s en Vleescentrale

Formules 6427

Emté sluit dc’s en Vleescentrale

Veghel – De distributiecentra van Emté  in Kapelle en Putten en de Emté Vleescentrale in Enschede sluiten door ombouw naar Coop en Jumbo.

De ombouw van de Emté supermarkten naar Jumbo en Coop is in volle gang. Op dit moment zijn 16 winkels overgegaan naar hun nieuwe formule.  De afname van het aantal Emté-vestigingen heeft consequenties voor het logistieke proces. Zo worden de dc’s en Emté Vleescentrale door de ombouw  overbodig. ‘Met het ombouwen van winkels neemt de logistieke activiteit af’, laat Emté in een persbericht weten.

Dc Kapelle sluit eerst

Het distributiecentrum van Emté in Kapelle sluit als eerste zijn deuren. Naar verwachting gebeurt dat eind februari 2019, aldus Emté. Het tempo van ombouw van winkels is bepalend voor het tijdspad. Passend bij de winkelombouw is hiervoor een planning vastgesteld. Vanaf  het moment dat Kapelle sluit, worden de nog bestaande Emté-winkels beleverd vanuit het distributiecentrum in Putten. ‘Dat sluit naar verwachting in juni 2019’, aldus Emté.

Vleescentrale volgt

De activiteiten van de Emté Vleescentrale in Enschede zijn ook afhankelijk van de snelheid van de winkelombouw. Verwacht wordt dat de deze locatie sluit rond het einde van het eerste kwartaal van 2019. ‘Voor de dan resterende Emté-winkels wordt voor de vleesbelevering gebruik gemaakt van andere leveranciers. Klanten kunnen tot de ombouw van de laatste winkel rekenen op de voor kenmerkende vleesproducten.’

Dc’s pasten niet in toekomstplannen

Een overgang van de dc’s en vleescentrale naar Jumbo of Coop bleek niet aan de orde. ‘Uit zorgvuldig onderzoek is gebleken dat de distributiecentra in Kapelle, Putten en de Emté Vleescentrale in Enschede niet passen binnen de toekomstplannen van Jumbo en Coop. De hoofdkantooractiviteiten ondervinden eveneens impact van de winkelombouw. Deze activiteiten worden tot uiterlijk 1 juli 2019 afgebouwd.

Banen op de tocht

Door de sluitingen is het volgens Emté niet uit te sluiten dat medewerkers hun baan verliezen. Medewerkers krijgen de mogelijkheid via een intern vacatureplatform te solliciteren bij Jumbo en Coop. Daarnaast is Emté een sociale begeleidingsregeling overeengekomen met de Ondernemingsraad van Emté Holding. Deze regeling is van toepassing op de medewerkers in Kapelle, Putten, Enschede en het hoofdkantoor in Veghel. Zij zijn hierover recent geïnformeerd. Ook de vakorganisaties zijn op de hoogte gebracht.

Reageer op dit artikel