nieuws

Coop opent tweede Vandaag in Groningen

Formules 1827

Coop opent tweede Vandaag in Groningen
Foto: Jan-Willem Houweling

GRONINGEN – Groningen krijgt een tweede Coop Vandaag. De formule opent naar verwachting begin februari aan de Aweg in de Schilderswijk.

Dat zegt Dolf Stelpstra, de verhuurder van het pand, donderdag tegen het Dagblad van het Noorden. De Coop Vandaag komt in het pand waar nu een computerzaak zit en zal zich richten op de dagelijkse boodschappen en afhaalmaaltijden. Stelpstra noemt het een mooie aanvulling voor de Schilderswijk.

Coop Vandaag naast buurtsuper Benny’s

Coop Vandaag komt zo’n vijfhonderd meter naast buurtsuper Benny’s, van Benny Kleiker, te zitten. Hij zegt zich geen zorgen te maken. Kleiker: ‘Ach, dat is nog wel een stukkie van mij vandaan. Ik heb toch mijn vaste klanten.’ Zijn klantengroep bestaat vooral uit studenten en gezinnen die snel de laatste boodschappen halen. Dat is ook het publiek waar Coop de Vandaag-formule voor gebruikt. ‘We zien wel. We hebben dit ook meegemaakt toen Jumbo aan de Wilhelminakade kwam. Ik zit er nog steeds’, aldus Kleiker.

Tweede Coop Vandaag in Groningen

Het gaat om de tweede Coop Vandaag in Groningen. Andere Vandaags zitten in Rotterdam, Sittard, Zwolle, Breda en Almelo. Begin augustus werd bekend dat er ook in Utrecht interesse is voor het concept. Dit wordt de eerste Coop Vandaag bij een station.

Lees ook: Coop: wij groeien autonoom 4,5 procent

Reageer op dit artikel