nieuws

Coop krijgt app met beeldherkenning

Formules 1443

Coop krijgt app met beeldherkenning

VELP – Coop lanceert een boodschappen-app met beeldherkenning.

De app is gebouwd met artificial intelligence- en machine learningtechnologie van Google. Dat meldt de maker van de app, ict-dienstverlener Incentro, aan Computable.nl. Het bijzondere aan deze nieuwe app is volgens Incentro dat het een productscanner betreft die beelden herkent.

Lang gekoesterde wens

Jop van Sommeren, e-commerce-manager bij Coop: ‘We zochten een partner die onze omnichannel-ambities naar concrete toepassingen kon omzetten. Incentro was bij ons aangehaakt om de prestaties van de webshop aan te scherpen, maar werkte algauw ook aan de boodschappenapp. De productscanner is een lang gekoesterde wens, want een scanfunctionaliteit is handig voor de klant. Incentro stelde voor om er beeldherkenningstechnologie in te bouwen, wat de scanner leuker en gebruiksvriendelijker voor de klant maakt.’

Appel scannen

De klant kan met de scanner bijvoorbeeld een appel scannen. De software achter de scanner herkent het fruit, selecteert in de app de appels die Coop in het assortiment heeft, waarna de klant de gewenste hoeveelheid appels kan bestellen. De technologie is voorzien van machine learning, waardoor de productscanner slimmer wordt. ‘Door data toe te voegen en het systeem te trainen, kan de scanner steeds meer producten herkennen. Op dit moment is een glas water nog te moeilijk voor hem; hij herkent het glas, niet de inhoud. Maar over een tijdje snapt-ie dat het om het water gaat en selecteert hij in de app een fles bronwater voor je’, zegt Rogier Van den Brink van Incentro.

Zie ook: AH-app helpt klanten producten vinden

Reageer op dit artikel