nieuws

Aldi lanceert tas, lunchbox en lespakket

Formules 1283

Aldi lanceert tas, lunchbox en lespakket

CULEMBORG – Aldi verkoopt vanaf 8 oktober nieuwe herbruikbare boodschappentassen in de winkels. Vorig jaar maakte de discounter bekend volledig te stoppen met de verkoop van eenmalige plastic tassen.

De herbruikbare boodschappentassen zijn voor tachtig procent gemaakt van gerecycled materiaal. De tas kost €0,45, heeft een inhoud van 38 liter en een draagkracht van 15 kg. Eind dit jaar zullen alleen nog maar herbruikbare tassen bij Aldi verkrijgbaar zijn. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart Aldi jaarlijks naar eigen zeggen 200.000 kg plastic.

Lunchbox van bamboe en mais

De introductie van de tas valt samen met de Plastic Soup week van de discounter. Samen met de Plastic Soup Foundation is een speciale lunchbox ontwikkeld die gemaakt is van bamboe en mais. Vanaf maandag 8 oktober ligt deze in alle Aldi-winkels, geïllustreerd met personages uit ‘De Wereld van OZ’. Per verkocht exemplaar gaat er 50 cent naar de Plastic Soup Foundation. Daarnaast ontvangen klanten bij aankoop van een lunchbox een speciale Kidsweek die volledig in het teken staat van de plasticsoep.

Meer dan 1250 scholen

Aldi heeft samen met de Plastic Soup Foundation ook een educatieprogramma ontwikkeld voor basisscholen, wat onderdeel is van het platform ‘De Wereld van OZ’. Hier leren kinderen op speelse wijze wat de gevolgen zijn van plastic soep in de oceanen en rivieren. ‘Wij zijn er erg trots op dat al meer dan 1250 scholen dit lespakket aangevraagd hebben. We willen dat toekomstige generaties kunnen leven in een schone en gezonde omgeving. Met dit educatieprogramma brengen we jonge kinderen spelenderwijs bij hoe belangrijk het is om onze zeeën en oceanen te beschermen’, zegt  Nadie Winde, manager corporate responsibility Aldi Nederland.

Zie ook: Aldi introduceert regionaal assortiment

Reageer op dit artikel