nieuws

Ahold-Delhaize aan tafel met Rutte

Formules 1371

Ahold-Delhaize aan tafel met Rutte
Foto: ANP

DEN HAAG – Jan Hommen (Ahold-Delhaize) spreekt donderdag met premier Rutte in Den Haag over de verkilde relatie tussen politiek en bedrijfsleven.

Alle president-commissarissen van de AEX-fondsen zijn uitgenodigd, inclusief Hommen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Zo zijn onder meer Jeroen van der Veer (Philips) en Hans Wijers (ING) aanwezig in het Torentje. ‘Het is een algemeen gesprek over diverse onderwerpen. Maar het is goed om elkaar even te spreken over de toon van de afgelopen tijd’, zegt een ingewijde tegen de krant.

Op verzoek van de zwaargewichten

De afspraak is al gemaakt voor de beslissing van Unilever om het hoofdkantoor toch niet naar Rotterdam te verhuizen. Het gesprek vindt plaats op verzoek van de zwaargewichten uit het bedrijfsleven. Het officiële gespreksonderwerp is het Nederlandse vestigingsklimaat, maar ingewijden zeggen tegen de krant te weten dat ook de omgangsvormen ter sprake komen.

Emoties lopen hoog op

In de afgelopen weken liepen de emoties tussen bedrijfsleven en politiek hoog op. ING-commissaris Henk Breukink verweet in een open brief in het FD de politiek onbetrouwbaarheid en het voeden van het wantrouwen in de samenleving voor eigen gewin. Unilever-topman Paul Polman wees vrijdag de Nederlandse politiek als oorzaak aan voor het feit dat zijn verhuisplan sneuvelde.

Zie ook: Ahold Delhaize: minder omzet, meer winst

Reageer op dit artikel