nieuws

AH werkt samen met Verspillingsfabriek

Formules 1367

AH werkt samen met Verspillingsfabriek

ZAANDAM – Albert Heijn is een samenwerking gestart met de Verspillingsfabriek in Veghel.

De marktleider verkoopt nu twee (houdbare) soepen (romige tomaten crème soep/ Italiaanse tomatensoep) in stazakken. Deze soepen zijn tot stand gekomen met restproducten van Albert Heijns vaste leverancier Bakker Barendrecht en de Verspillingsfabriek.

Fruitspread van Potverdorie

De Verspillingsfabriek is opgericht in 2016 door cateraar Bob Hutten, die zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Ook neemt AH producten op van het merk Potverdorie! De initiatiefnemers achter dit merk halen overtollig fruit en groente op bij supermarkten en verwerken het tot jam, chutney, pickles en siroop. Albert Heijn neemt nu de potjes Fruitspread Zeeuwse Pruim op in het assortiment van de AH XL-winkels.

Dutch Agri Food Week

Albert Heijn maakte dit vrijdag bekend tijdens de start van de Dutch Agri Food Week (DAFW). Tijdens de DAFW staan in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Samen met de organisatie en Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaf Albert Heijn vrijdag het startsein met de grootste groentekraam van Nederland: een 200 meter lange marktkraam gevuld met groenten. Als ambassadeur van de DAFW organiseert Albert Heijn deze week verschillende activiteiten door het hele land.

Zie ook: AH breidt Appie Fly-pilot uit

Reageer op dit artikel