nieuws

AH weer gestopt met leveringen AH Berghem

Formules 3845

AH weer gestopt met leveringen AH Berghem
Archieffoto: Distrifood

BERGHEM – Albert Heijn is opnieuw gestopt met het beleveren van de franchisevestiging van ondernemer Gerrit van Noort in Berghem.

Dat meldt Brabants Dagblad vanmorgen. Volgens de krant zijn er weer lege schappen in de winkel. Het artikel is voorzien van een foto waarop een deels leeg chipsschap te zien is. ‘Wij kunnen bevestigen dat de Albert Heijn franchisewinkel in Berghem op dit moment geen leveringen van houdbare producten meer krijgt’, zo wordt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh geciteerd in de krant. ‘Dit is een maatregel die wij uiteraard niet graag nemen. Niet voor de heer Van Noort – eigenaar van deze winkel – en niet voor de medewerkers en klanten van de winkel. Ik kan op dit moment helaas niks zeggen over of en wanneer de levering weer in gang wordt gezet.’

Tweede keer dat leveringen stoppen

Op basis van gesprekken met klanten komt de krant tot de conclusie dat ook de levering van versproducten deze week wordt stilgelegd. Het is de tweede keer dat Albert Heijn de leveringen aan de Albert Heijn aan Van Noort stillegt. Eerder gebeurde dit in augustus vorig jaar. Aanleiding was volgens De Telegraaf een miljoenenschuld voor Van Noort bij het hoofdkantoor. De AH-franchiser spande in september een kort geding aan tegen Albert Heijn. De rechtbank bood de partijen toen extra tijd om in overleg tot een oplossing te komen. Dat gebeurde uiteindelijk. Daarbij werd de andere winkel van Van Noord, in Leiden, overgedragen aan Albert Heijn en werd de vestiging in Berghem weer beleverd.

Jumbo nam nieuwbouwpand over

De stop op de leveringen duurde toen ruim twee weken en leidde tot winkels die vrijwel leeg waren. Ondernemer Van Noort was in Berghem ook bezig met nieuwbouw, maar dit pand werd overgenomen door Jumbo dat er eerder dit jaar een nieuwe supermarkt opende. De zaak rond de lege supermarkt in Berghem trok vorig jaar landelijk volop de aandacht. Zelfs het journaal besteedde aandacht aan de zaak en er was brede interesse voor het kort geding dat in Haarlem diende. Dat werd echter uiteindelijk achter gesloten deuren behandeld, zodat nog altijd niet exact duidelijk werd hoe het conflict tussen Zaandam en de franchiser in elkaar steekt.


Het nieuwbouwpand dat oorspronkelijk bedoeld was voor Van Noort werd eerder dit jaar door Jumbo in gebruik genomen. Foto: Distrifood

Voor winkel is leveringsstop een groot vraagstuk

De achtergrond van de miljoenenschuld is derhalve onduidelijk. Het is mogelijk dat Van Noort de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt niet is nagekomen, waardoor Albert Heijn zich genoodzaakt voelde voor de tweede keer de leveringen te stoppen. Bij de winkel lijkt men ook niet op de hoogte van de oorzaak van de nieuwe leveringsstop. ‘Zoals u zeer waarschijnlijk al vernomen heeft, wordt Albert Heijn Berghem op dit moment niet beleverd. Wat de reden is, is voor ons een even groot vraagstuk als voor u’, schrijft de winkel op Facebook.

AH Berghem wel gewoon open

Vorig jaar bleef de winkel overigens tijdens het hele conflict open en dat is ook nu het geval. ‘We zijn overigens gewoon geopend en er zijn ook nog een hoop artikelen wél te verkrijgen. We verwelkomen u graag met een kop koffie, iets lekker en maken graag een praatje met u’, zo valt te lezen op Facebook. ‘Het betreurt ons u niet te kunnen helpen en bevoorraden zoals u gewend bent en u geen informatie te kunnen verstrekken over de gang van zaken. Hoelang deze situatie zich voor blijft doen, is onbekend. Hopelijk voor u, maar ook voor ons, is alles weer snel normaal.’

Lees ook: AH’s van Van Noort krijgen weer vracht

Reageer op dit artikel